Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

GALERIE FOTO: Pompierii au avut cel puţin 11 solicitări pe zi


   Numărul intervențiilor pe care pompierii le-au avut în primele 8 luni ale acestui an a scăzut față de perioada similară a anului trecut. Potrivit analizei, de la începutul anului ei au avut 2.870 de intervenții, față de 3.552 în aceeași perioadă a anului trecut. S-au înregistrat 2.184 intervenții pentru ajutor medical de urgență, 9 la descarcerare, 190 pentru stingerea incendiilor, 146 pentru alte situații de urgență – însemnând misiuni pirotehnice, alunecări de teren, evenimente publice de amploare etc. Au fost și 71 de cazuri în care pompierii s-au întors din drum, dar și 32 de alarme false. 
   Cele mai multe solicitări le-au avut pompierii focșăneni, urmați de cei de la  Adjud, Vidra și Panciu. Din totalul de 190 intervenții la incendii, cele mai multe au fost la gospodării, respectiv 164 . Pe timpul intervențiilor la incendii, au fost salvate 57 de persoane, respectiv 55 adulți și 2 copii, 20 de animale mari, 9 animale mici, 30 de păsări, fiind protejate bunuri în valoare de peste 17,5 milioane lei. Principala cauză care a provocat incendiile a fost coș de fum defect sau necurățat, urmată de instalații electrice defecte. 
   Åži paramedicii au avut destul de multe intervenții. Potrivit analizei, în opt luni, ei au intervenit pentru soluționarea a 2.195 de situații de urgență. În urma acțiunilor propriu zise, 2.184 de persoane au fost asistate, dintre care 1.994 adulți și 190 copii. Pompierii de la descarcerare au avut 9 intervenții la accidente rutiere, fiind asistate 12 persoane, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2012, când serviciile mobile de descarcerare au intervenit la 19 accidente de circulație rutieră.
   Tot în primele 8 luni ale anului s-au mai înregistrat 146 intervenții pentru alte situații de urgență, din care: 92 asanarea teritoriului de muniție neexplodată, 34 inundații, 8 de distrugere a muniției asanate, 7 evenimente publice de amploare, 3 inundații și altele. În 2012 s-au înregistrat 183 intervenții pentru alte situații de urgență.
   Astăzi, în intervalul orar 10.00-12.00, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Focșani va amplasa, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea, trei puncte mobile de informare preventivă în locuri cu afluență mare de persoane, respectiv în zona supermarket Carrefour, în Piața Sud și în zona Paco Bahne. Cu începere de la ora 13.00, în curtea bisericii din satul Colacu, comuna Valea Sării, va avea loc o ceremonie comemorativă și o slujbă religioasă la mormântul maiorului post-mortem Liviu Mihalache, pompierul vrâncean căzut la datorie în urma unui incendiu, în data de 10 februarie 2000.
   Mâine, în intervalul 11.00-14.00, este organizată Ziua Porților Deschise la sediile subunităților de pompieri din județ. Astfel, la Detașamentul Focșani, Secția Adjud, Stațiile Panciu și Vidra, dar și la Punctul de Lucru Soveja pompierii au pregătit expoziții cu tehnica aflată în dotare, dar și exerciții demonstrative. De asemenea, la Cercul Militar Focșani se va desfășura un simpozion dedicat aniversării Zilei Pompierilor din România și comemorării a 165 de ani de la bătălia din Dealul Spirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?