Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Minore obligate SĂ SE PROSTITUEZE într-un apartament din Sud


   Doi bărbați și o femeie au fost reținuți, ieri după-amiază, de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. O a doua femeie este cercetată în libertate pentru că este însărcinată, împotriva ei fiind luată măsura obligării de a nu părăsi localitatea timp de 30 zile. Cei patru sunt acuzați de trafic de persoane. Ieri, la sediul DIICOT Vrancea au ajuns mai multe persoane, iar în urma audierilor au fost reținute trei dintre acestea, printre care și o femeie, care ar fi capul rețelei de traficanți de carne vie. Anchetatorii spun că suspecții racolau fete, pe care le obligau să se prostitueze într-un apartament din cartierul Sud al municipiului Focșani. Åžapte dintre victime, aproape toate minore, au ajuns și ele la audieri, ieri, ocazie cu care au povestit tot ce li s-a întâmplat.

   Trei persoane, respectiv doi bărbați și o femeie, au fost reținute ieri după-amiază în urma a patru descinderi efectuate de polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Vrancea și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. O a doua femeie este cercetată în stare de libertate, ea fiind însărcinată în cinci luni. Împotriva acesteia a fost luată măsura de a nu părăsi localitatea timp de 30 de zile. „Au fost reținute trei persoane și se continuă cercetările pentru trafic de minori și constituire de grup infracțional organizat”, ne-a precizat procurorul Cristi Mărgel, șeful DIICOT Vrancea.
    Cele patru descinderi au fost efectuate în imobile din Măicănești și Vârteșcoiu,  la persoane suspectate că ar face trafic de carne vie. Suspecții, patru la număr, respectiv Grigore B., din Vârteșcoiu, și Marius Sorin C., din Măicănești, și două femei tot din Măicănești, respectiv Caterina I. și fiica sa Rebeca I., care este însărcinată, au fost aduși la sediul DIICOT Vrancea pentru audieri. Caterina, despre care oamenii legii spun că ar fi capul rețelei, a fost găsită într-un apartament din cartierul Sud al municipiului Focșani, loc în care anchetatorii bănuiesc că erau obligate să se prostitueze mai multe tinere, majoritatea minore. Potrivit anchetatorilor, fetele primeau de la clienți între 50 și 70 lei pentru partida de sex, dar a fost și o situație în care o copilă a fost obligată să-și petreacă întreaga noapte cu un client, primind în schimb suma de 150 lei.
   La audieri au ajuns și câțiva martori, dar și mai multe minore, care ar fi fost obligate să se prostitueze de cei patru suspectați de trafic de carne vie. Anchetatorii ne-au precizat că alte două persoane suspectate că făceau parte din rețea nu au fost găsite, deocamdată.

Clienții, „racolați” prin mica publicitate

    Din informațiile obținute de la anchetatori, suspecții racolau tinere, unele din județul nostru, altele din alte județe, pe care le obligau să întrețină relații sexuale într-un apartament închiriat de o femeie de 40 de ani, respectiv Caterina, în cartierul Sud al municipiului Focșani. Surse din rândul anchetatorilor spun că fetele nu primeau mai nimic din sumele câștigate, iar atunci când nu se conformau erau lovite.
    Anchetatorii ne-au mai spus că membrii grupării erau cei care le găseau clienți fetelor, prin intermediul anunțurilor la mica publicitate. Traficanții de carne vie le promiteau celor interesați clipe „minunate” în compania unor domnișoare drăguțe. Toți banii pe care fetele îi strângeau din „munca” prestată ajungeau apoi la suspecți. De altfel, „afacerea” era una de familie, fiind coordonată de Caterina, concubinul, fiul și fiica sa, după cum ne-au spus anchetatorii.

„Patroanei” i s-a făcut rău

    Ieri, la vederea polițiștilor, „patroanei” i s-a făcut rău. Caterina I. a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” Focșani pentru investigații, iar apoi la Secția de Psihiatrie, unde în urma investigațiilor la care a fost supusă s-a stabilit că nu ar avea nicio problemă de sănătate. Ulterior, ea ajuns la sediul DIICOT în pijamale, desculță și încătușată, alături de fiul său.
   Åži fiica acesteia a ajuns la spital, dusă de polițiști, care au vrut să afle dacă într-adevăr este însărcinată, așa cum a suținut. Iubitul acesteia a ajuns și el la parchet și le-a spus anchetatorilor că nu știe absolut nimic despre ceea ce ar fi făcut femeia sa și nici despre activitatea infracțională a rudelor acesteia. El a încercat să-i convingă pe anchetatori că este cinstit și că lucrează în construcții.
   Ancheta în acest caz continuă. Urmează ca anchetatorii să stabilească tot ce s-a întâmplat de când suspecții au pus pe roate „afacerea” și până în prezent, dar și despre câte victime este vorba.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?