Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

„Dublă“ a LPS Focşani în disputa cu Csikszereda Miercurea Ciuc


   Revenirea fotbaliștilor focșăneni în întrecerea juniorilor republicani a reiterat o realitate incotestabilă: în Focșani sunt jucători cu calități deosebite care alcătuiesc formații, cel puțin, bune pentru acest nivel. Pe Stadionul Milcovul, s-au disputat meciurile juniorilor de la LPS Focșani, cu cei de la Csikszereda Miercurea Ciuc. În ambele întâlniri, gazdele s-au impus la diferențe de câte trei goluri.
   Juniorii A s-a desprins abia în final, prin trei reușite în 15 minute, în timp ce juniorii B au marcat trei goluri în primele 11 minute!  În partida din deschiderea cuplajului, juniorii A au avut o primă repriză în care și-au creat situații pentru a înscrie, pe care, însă, le-au risipit. În partea a doua a meciului, jocul a curs în echilibru până în minutul 60, când antrenorii focșăneni l-au trimis în teren pe Codrescu, jucător puternic și cu simțul porții, care a adus un plus de vivacitate și virulență în atac pentru gazde. 
   În minutul 75, după o fază prelungită în careul advers, Codrescu a reluat împarabil, de la 10 metri mingea respinsă de portarul advers după un duel unu la unu cu Pasăre. În minutul 90, Codrescu i-a pasat nou intratului Dascălu care l-a lansat pe stânga pe Văceanu iar cursa rapidului și tehnicului focșănean s-a încheiat cu golul de 2-0. În primul minut al celor trei de prelungire acordate de centralul partidei, Văceanu a mai făcut o cursă impetuoasă pe stânga, a centrat în fața porții, de unde Pasăre a inscris pentru 3-0. La reușita gazdelor, o contribuție importantă a avut portarul Robert Ichim, ale cărui intervenții de foarte bună calitate i-au oprit pe oaspeți să marcheze. Pentru LPS Focșani A au jucat: Ichim – Florea, Dima (75 Constantin), Neagu, Duca – Lăbunț (88 Vălesereau), Naciu, Moisă, Stratulat (80 Dascălu) – Văceanu, Pasăre (90+2 Bălălău). 
   Al doilea joc al zilei a început spectaculos, cu un prim gol reușit de Băiculescu în minutul 1: 1-0! Peste șase minute, Lozneanu a trimis în plasa porții ospeților pentru 2-0, iar în minutul 11, Băiculescu a semnat dubla: 3-0. Focșănenii au rămas în admirația propriilor reușite și au fost surprinși de jucătorii Csikszeredei care au redus din handicap în minutul 12: 3-1. Până la pauză, ambele formații mai puteau marca, dar scorul a rămas neschimbat. La cinci minute de la începutul reprizei a doua, Iulian Florea a primit mingea în apropierea porții, lateral, de unde și-a întors un adversar și a trimis gol: 4-1! 
   Câteva minute mai târziu, Åžerkan Kumova a câștigat mingea pe dreapta, a centrat pe stânga de unde același Iulian Florea a reluat violent, din vole, în transversală! Apoi, până la fluierul final, gazdele au dominat, fără a mai marca.  Pentru LPS Focșani B au jucat: Glavana – Dediu, Marin, Ivanciu, Borcea (25, Iulian Florea) – Salaoru, Duca, Doagă, Băiculescu – Lozneanu, Kumova. A mai jucat Zaharia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?