Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Medicii se pregătesc de PROTESTE de amploare


   Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizației scrisori prin care îi anunță că vor fi organizate proteste în stradă, calendarul detaliat al acțiunilor urmând să fie stabilit vineri, se arată într-un document. Scrisoarea trimisă medicilor este semnată de președintele CMR, Vasile Astărăstoae, care le transmite colegilor că sunt momente în viața fiecăruia când trebuie să ia decizii ce le vor influența destinul. „Sunt însă momente într-o profesie când suntem obligați să luăm decizii care vor influența destinul profesiei. Deciziile colective vor afecta însă și destinul nostru individual. Un asemenea moment trăim astăzi. Colegiul Medicilor din România consideră că trebuie să acționăm pentru a apăra independența și respectul profesiei și profesioniștilor. Aceasta este rațiunea pentru care simt nevoia să vă scriu aceste rânduri”, se arată în scrisoare.
   CMR le mai transmite medicilor că în 6 septembrie, împreună cu Coaliția profesioniștilor din sistemul de sănătate, va fi stabilit calendarul detaliat al manifestărilor care vor fi organizate. „Vă așteptăm la fiecare dintre ele!”, se arată în finalul scrisorii.
   Președintele CMR a precizat că scrisoarea a fost trimisă celor 40.000 de membri ai Colegiului Medicilor din România. Principala nemulțumire a personalului sanitar este legată de nivelul salariilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?