Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

VIDEO şi GALERIE FOTO: Doi fraţi au murit într-un accident la Doaga


   Durere fără margini într-o familie din comuna Cosmești, județul Galați, după ce doi dintre băieți, unul de 21 de ani, iar celălalt de 19 ani, au murit într-un cumplit accident rutier. Nenorocirea s-a produs aseară, pe drumul național 24 Tișița – Cosmești. Mașina în care se aflau cei doi frați, un autoturism Dacia Logan, a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un Audi, în care se aflau două persoane ce mergeau la muncă în Franța. În urma impactului, autoturismul Audi a fost proiectat în șanț, iar șoferul și cumnatul său, pasager pe bancheta din dreapta față, au fost răniți. În mașina în care se aflau cei doi frați decedați, martorii au găsit mai multe lumânări, pe care le-au aprins pentru sufletele lor.
   Doi frați, unul de 21, iar celălalt de 19 ani, au murit aseară, într-un accident rutier produs pe drumul național 24 Tișița – Cosmești. Tragedia s-a produs în apropierea localității Doaga. Vasile Sîrghi, de 21 de ani, care conducea un autoturism Dacia Logan, și Costel Sîrghi, de 19 ani, care se afla pe bancheta din dreapta față, mergeau spre comuna Cosmești, județul Galați, unde locuiesc. La un moment dat, șoferul a pierdut controrul volanului și a ajuns pe sensul opus de mers, unde s-a izbit violent de un autoturism Audi, condus de Ionuț Burghel, din Bacău. Acesta din urmă se afla în mașină cu un cumnat de-al său. Ei plecau spre Franța, țară în care muncesc pentru a-și câștiga existența. În urma impactului dintre cele două mașini, autoturismul Audi a ajuns în șanțul dintre partea carosabilă și calea ferată. 
   Åžoferul autoturismului Audi, Ionuț Burghel, a avut puterea să iasă din mașină după producerea evenimentului pentru a vedea ce s-a întâmplat cu al său cumnat. „Mergeam în Franța, la serviciu. Mașina mi-a apărut în față și nu am mai putut face nimic. Am frânat, dar nu am mai avut ce să fac. Cumnatul meu este rănit. S-a întâmplat cel mai urât lucru. Nu am mai pățit așa ceva. Mașina mi-a dat viață. Dacă eram cu altă mașină eram mort acum și am o fetiță care mă așteaptă. E greu să ți se întâmple așa ceva. M-am lovit și eu. După accident cumnatul meu nu mai mișca. După aceea m-a strâns de mână. Când i-am văzut am frânat, dar degeaba. Ne-am lovit și m-am dus în șanț. Îmi pare rău și pentru ei. Nu aș fi vrut să fie așa ceva”, ne-a spus Ionuț Burghel. Acesta avea mai multe răni, fiind foarte afectat de cele întâmplate. El abia a putut sta de vorbă cu anchetatorii, pentru a le spune ce s-a întâmplat. Cumnatul său a ajuns la spital, iar din primele investigații a reieșit că a suferit răni grave, el având mai multe fracturi, după cum ne-au spus cadrele medicale. 
„Le-am aprins lumânările lor”
   După producerea evenimentului, oamenii au încercat să-i ajute pe cei doi frați, pentru care din păcate nu s-a mai putut face nimic. Două perosane, un bărbat din o femeie, care se aflau într-o altă mașină, chiar în spatele Loganului, au văzut tot ce s-a întâmplat. Ei mergeau la Vaslui și au încercat să-i ajute pe cei doi frați. „Am văzut mașina asta albă că zbura pe șosea și apoi pe cealaltă care s-a dus în șanț. M-am speriat foarte tare. Cei doi băieți decedați erau unul peste altul și plini de sânge. Nu am avut ce să facem. Le-am aprins lumânări. Le-am ținut lumânarea cu lumânările lor. Am înțeles că veneau de la o înmormântare”, ne-a spus femeia. 
   Soțul acesteia a făcut și el tot ce s-a putut. El i-a ajutat pe răniți să iasă din mașină. Bărbatul ne-a spus că parbrizul mașinii în care se aflau cei doi frați morți a fost acoperit de apă, după ce o mașină de mare tonaj a trecut pe lângă ei, iar șoferul nu a mai văzut și a ajuns pe contrasens. „Cei cu Loganul mergeau dinspre Tișița spre Doaga, iar cel cu Audi venea din sens opus. Cineva a frânat în fața Loganului și apoi a trecut un camion, iar parbrizul a fost mâzgâlit, că plouase. El a frânat și apoi l-am văzut în fața mașinii cu care s-a ciocnit. Pe cel de la volan l-am văzut că este mort. Era o doamnă doctor care a spus că este decedat. Celălalt din dreapta mai respira, dar a decedat și el. Pe cei din mașina cealaltă i-am ajutat să iasă și cam asta a fost. Băieții decedați veneau de la o înmormântare. Sunt dintr-o familie cu 9 copii. Sunt surorile lor aici”, a spus și bărbatul.
Viteza neadaptată ar fi cauzat accidentul
   La fața locului au ajuns mai mulți polițiști care au efectuat cercetarea pentru a stabili cum s-a produs nenorocirea, dar și pentru a sta de vorbă cu persoanele care au văzut ce s-a întâmplat. Oamenii legii ne-au precizat că evenimentul s-ar fi produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de carosabil umed. „Accidentul s-a produs în jurul orei 17.40, pe DN 24. Din primele cercetări a rezultat că șoferul unui autoturism marca Dacia Logan nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, carosabil umed, și a pierdut controlul asupra direcției de mers pătrunzând pe contrasens, moment în care a fost acroșat de un autoturism marca Audi, care venea din sens opus. În urma accidentului a rezultat decesul a două persoane din Logan și rănirea altor două. În cauză a fost întocmit dosar penal, urmând a se stabili în detaliu cauzele și împrejurările producerii accidentului”, ne-a precizat inspectorul Cristi Manta, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea. 
Tatăl celor doi băieți decedați a alergat după carul mortuar
   Durerea familiei nu poate fi descrisă în cuvinte. Două tinere, despre care martorii ne-au spus că ar fi surorile celor doi decedați, au ajuns într-un suflet la fața locului. Fetele abia se mai puteau ține pe picioare, pentru că suferința provocată de moartea celor doi era prea mare. Atunci când cei doi băieți decedați au fost urcați în mașina Serviciului de Medicină Legală, pentru a fi aduși la morga din Focșani, la locul accidentului a ajuns și tatăl lor. Disperat, omul le-a cerut șoferilor să-l lase să-și vadă copiii. Atunci când aceștia i-au spus că îl așteaptă astăzi la SML pentru a-și lua copiii acasă, în sicriu, omul a înlemnit. 
   Sfâșiat de durere, bărbatul a început să alerge pe mijlocul drumului după mașina în care se aflau fiii săi, țipând cât îl ținea gura că vrea să-i vadă. Nici măcar polițiștii nu s-au putut înțelege cu el și l-au lăsat să plece după mașină. În scurt timp, el s-a întors la locul tragediei și a început să se uite prin mașina în care au sfârșit cei doi fii ai săi și care se transformase într-un morman de fiare. Tot ce aveau băieții în mașină se împrăștiase pe jos. Printre lucrurile lor erau și două iconițe. 
   Pe cealaltă parte a drumului, aproape de locul în care se afla autoturismul Audi, erau mai multe mănunchiuri de lumânări. Au fost și persoane care au spus că de fapt lumânările erau din Audi, nu din Logan. 
Coloane de mașini pe câțiva kilometri
   Coloanele de mașini s-au întins pe câțiva kilometri atât spre Tițișa cât și spre Cosmești. Pe durata cercetării la fața locului, traficul rutier a fost întrerupt timp de mai bine de o oră. În tot acest timp, în care polițiștii au făcut măsurători, fotografii și au ridicat alte probe, numărul șoferilor care nu și-au mai putut continua deplasarea a fost foarte mare. Unii dintre ei au stat în mașini și au așteptat ca traficul să fie reluat, în timp ce alții, mai curioși, au venit la locul tragediei pentru a vedea ce s-a întâmplat.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?