Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Inspectorii DSP vor verifica şcolile


   Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea vor demara, în perioada următoare, controale în școli, pentru a vedea dacă sunt respectate normele sanitare în vigoare. Până în prezent, Ministerul Sănătății (MS) nu a stabilit data începerii controalelor, dar acestea vor avea loc mai mult ca sigur în septembrie. 
   În anul școlar precedent, situația nu a fost tocmai roz. Elevii și preșcolarii din mediul rural, ba chiar și unii de la orașe au învățat în unități de învățământ fără autorizații sanitare. În mediul rural, școlile și grădinițele au toaletele în curte, iar apa curentă lipsește cu desăvârșire, în timp ce la orașe unele unități de învățământ funcționează în blocuri, având intrare comună cu locatarii. 
   Zilele trecute, reprezentanții DSP Vrancea au transmis MS o situație cu numărul autorizațiilor sanitare de funcționare pe care le au unitățile de învățământ. Din păcate, situația nu s-a schimbat deloc în ultimii ani. Astfel, din totalul de 543 de unități școlare de la nivelul județului, nu mai puțin de 408 funcționează fără autorizație sanitară, punând în pericol sănătatea elevilor care le frecventează. Cele mai multe școli neautorizate sanitar sunt din mediul rural. Astfel, 379 dintre cele 465 unități de învățământ din mediul rural nu dispun de autorizație sanitară. 
   Acțiunile de verificare care urmează a fi realizate vor fi avea în vedere condițiile igienico-sanitare din sălile de clasă, se va urmări dacă acestea au mobilier specific, dacă iluminatul este suficient, natural sau artificial și dacă microclimatul este corespunzător. Vor fi inspectate inclusiv laboratoarele, sălile de sport și atelierele școlare. Inspectorii sanitari vor verifica dacă este asigurată apa potabilă curentă și vor face analize acolo unde este cazul. Grupurile sanitare, sistemul de canalizare a apelor uzate menajere, dar și blocurile alimentare din cămine și internate vor fi la rându-le verificate. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?