Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Ramona Mănescu şi Nini Săpunaru, nominalizările PNL pentru Transporturi. Premierul Ponta este de acord cu numirea Ramonei Mănescu


   Deputatul Nini Săpunaru și europarlamentarul Ramona Mănescu (FOTO) sunt nominalizările pe care PNL le va înainta premierului Victor Ponta a anunțat, duminică, președintele PNL Crin Antonescu. 
   Premierul Victor Ponta a declarat agenției MEDIAFAX că este de acord cu numirea Ramonei Mănescu pentru postul de ministru al Transporturilor și va trimite Președinției o propunere în acest sens.
   Sâmbătă, premierul Victor Ponta a declarat agenției MEDIAFAX că așteaptă, duminică, din partea PNL ca pentru Transporturi să fie propusă o persoană cu experiență politică, imagine foarte bună și un profesionist în domeniu, insistând asupra faptului că este convins că va fi o propunere foarte bună „sau poate chiar două”.
   Președintele PNL, Crin Antonescu, i-a urat succes Ramonei Mănescu la șefia MT, după ce a aflat că europarlamentarul liberal a fost alegerea premierului Victor Ponta pentru Transporturi.
   Deputatul PNL de Vrancea Nini Săpunaru a declarat, sâmbătă, că nu mai are nicio legătură cu SC Europroiect SRL și că, din anul 1997, de când a fost numit șef al Direcției Generale a Vămilor, nu s-a mai implicat în activitatea de management a acestei firme. Potrivit acestuia, informația conform căreia ar fi cercetat penal pentru activitatea desfășurată în cadrul firmei Europroiect SRL este total neadevărată. ‘’Pentru corecta informare precizez că nu mai am nicio legătură cu SC Europroiect SRL. Acțiunile pe care le dețineam la această societate comercială au fost cesionate în favoarea asociatului meu. Tot pentru corecta informare vă spun că, din anul 1997, de când am fost numit secretar de stat, șef al Direcției Generale a Vămilor, nu am mai fost implicat în activitatea de management a respectivei firme. Am renunțat și la calitatea de acționar la această firmă pentru a nu lăsa loc de interpretări sau pentru a nu se crea un conflict de interese, având în vedere posibila mea desemnare în funcția de ministru al Transporturilor’’, a precizat Nini Săpunaru într-o declarație de presă.
   El a susținut că societatea la care a deținut părți sociale s-a specializat în proiectarea de drumuri și poduri, iar lucrările sunt efectuate pentru statul român deoarece încă nu se fac proiecte de drum pentru sectorul privat. ‘’Trebuie subliniat că SC Europroiect SRL nu a avut niciodată contracte încredințate direct de CNADNR sau de către Ministerul Transporturilor. Informația apărută în presă, conform căreia eu aș fi cercetat penal pentru activitatea desfășurată în cadrul firmei Europroiect SRL, este total neadevărată. Cercetarea desfășurată de DNA vizează direct administratorul firmei și nu pe mine, fiind vorba de o presupusă infracțiune săvârșită anul trecut’’, a arătat Săpunaru.
   Ramona Mănescu este de formație jurist și europarlamentar din 2007. Este membră a grupului ALDE din Parlamentul European, fiind coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională și membru în Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale. De asemenea, face parte din delegațiile Parlamentului Eurpean pentru relațiile cu Peninsula Arabică și Japonia. Mănescu este embră a Partidului Național Liberal din anul 1990.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?