Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Serviciul de Ambulanţă Judeţean va fi desfiinţat


   Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea va fi desființat. Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, postat joi pe site-ul Ministerului Sănătății, toate serviciile de ambulanță județene vor fi desființate, urmând a fi reorganizate în servicii de ambulanță regionale. Astfel, SAJ Vrancea va forma, alături de serviciile de ambulanță din Tulcea, Brăila, Buzău, Galați și Constanța, Serviciul Regional de Ambulanță Sud Est. „Se înființează Serviciul Regional de Ambulanță Sud Est, denumit în continuare Serviciul Regional de Ambulanță Sud Est, prin reorganizarea Serviciului județean de ambulanță Constanța, și desființarea Serviciilor județene de ambulanță Brăila, Buzău, Galați, Vrancea și Tulcea.  Serviciul Regional de Ambulanță Sud Est este instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătății cu sediul în municipiul Constanța str.Bravilor nr.1 și acordă asistență medicală de urgență, transport sanitar asistat, consultații de urgență și transport sanitar neasistat pacienților din regiunea Sud Est”, se arată în proiectul de hotărâre.
   Reprezentanții SAJ Vrancea spun că, momentan, este vorba doar de un proiect, urmând să transmită la Ministerul Sănătății propuneri. „Este un proiect de hotărâre de guvern, postat pe site-ul Ministerului Sănătății, la secțiunea Transparență decizională. Timp de 10 zile putem face propuneri la acest proiect. Trebuie să transmitem sugestii sau acceptul nostru. Luni, comitetul director se va întruni pentru a stabili ce propuneri pot fi făcute”, ne-a precizat medicul Vitalie Bețișor, managerul SAJ Vrancea.
   Ambulanța Vrancea are 239 de angajați, majoritatea cadre medicale. Are 10 substații, plus stația centrală de la Focșani. Potrivit proiectului de HG, toți salariații  vor fi tranferați la Serviciul Regional de Ambulanță Sud Est, cu aceleași drepturi salariale. ” Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, personalul din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța și ale Serviciilor Județene de Ambulanță Brăila, Buzău, Galați, Vrancea și Tulcea se consideră transferat în interesul serviciului și se preia cu aceleași drepturi salariale de către Serviciul Regional de Ambulanță Sud-Est, cu încadrarea în normativele de personal stabilite potrivit prevederilor legale în vigoare”, se mai arată în proiect.
   În total, vor fi înființate șapte servicii regionale de ambulanță, după cum urmează: Serviciul Regional de Ambulanță Nord-Vest, Centru, Vest, Sud-Vest, Sud, Sud-Est și Nord-Est. Proiectul de HG este în dezbatere publică până pe 22 septembrie.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?