Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Mihai Copaci a solicitat în instanţă ANULAREA concursului pentru şefia CAS Vrancea


   Mihai Copaci a solicitat în instanță anularea actului administrativ prin care era organizat concursul pentru ocuparea funcției de președinte-director general al  Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Acțiunea a fost introdusă marți, 20 august, pe rolul Curții de Apel Galați.
    În urmă cu două săptămâni, Mihai Copaci a câștigat în instanță suspendarea concursului de ocupare a postului de director al CAS Vrancea, motiv pentru care concursul nu a mai avut loc. CNAS a atacat decizia magistraților de la Galați, hotârârea urmând a fi motivată, pentru ca apoi dosarul să ajungă pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.
    Copaci susține că a solicitat anularea actului, asta fiind procedura legală prin care concursul nu va mai fi organizat. „Am urmat procedura normală. S-a obținut suspendarea concursului, iar eu am solicitat anularea actului care organiza concursul”, a spus Mihai Copaci. El a declarat că a deschis acțiunea în instanță deoarece anumiți indicatori după care trebuia întocmit planul de management ce urma să fie prezentat în cadrul concursului erau… depășiți.
    Pe 8 august nu a mai avut loc concursul pentru ocuparea funcției de președinte-director al Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, după ce Mihai Copaci a solicitat în instanță suspendarea concursului. Magistrații Curții de Apel Galați  au judecat cererea lui Copaci, dându-i câștig de cauză pe 7 august, exact cu o zi înainte de concurs. În cursa pentru funcția de președinte-director general al CAS Vrancea se înscriseseră actualul președinte, Mihai Copaci, și omul de afaceri Cătălin Buscă. Acesta din urmă a declarat că din punctul său de vedere, această situație „nu mai este de competența CNAS, ci a CSM și a DNA, deoarece Copaci mereu câștigă la Curtea de Apel Galați”. „Excepțiile depuse de mine fac referire la faptul că dosarul nu are obiect și temei legal. Mai exact, acei indicatori de care spune Copaci că sunt depășiți au fost reactualizați”, a declarat Buscă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?