Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Conducerea Spitalului Vidra a întocmit planul de reorganizare şi restructurare


   Planurile de reorganizare și restructurare ale spitalelor din Vrancea au fost înaintate Prefecturii Vrancea, săptămâna trecută. În urmă cu aproximativ  o lună, Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătății, le cerea directorilor de spitale din întreaga țară să identifice și să precizeze măsurile de reorganizare și restructurare a unităților sanitare cu paturi, astfel încât acestea să se încadreze în bugetul alocat în acest an. Ministrul a impus și un termen, respectiv 15 august. Planurile de eficientizare a unităților spitalicești au fost depuse la Prefectură, care le va înainta Ministerului Sănătății, zilele acestea.

    Reprezentanții spitalelor din județ, cu excepția celui de la Dumbrăveni, au depus la Prefectura Vrancea planurile de reorganizare și restructurare. Spitalul „N. N. Săveanu” din Vidra se confruntă cu probleme financiare, la fel ca și celelalte spitale, numai că angajații acestei unități nu au mai primit bonuri de masă de anul trecut.
   În planul de reorganizare și restructurare realizat de conducerea unității se precizează că suma contractată cu Casa de Asigurări de Sănătate Vrancea din acest an, respectiv 1.672.776. 50 lei, acoperă doar 56% din cheltuielile lunare. Astfel, pentru a se încadra în bugetul limitat, conducerea Spitalului Vidra a recurs la o serie de măsuri. Mai exact, s-a renunțat la cea de-a doua linie de gardă, s-au sistat angajările și nu au mai fost încheiate contracte cu diverși furnizori. „Cheltuielile de întreținere și funcționare ale spitalului sunt minime, acesta funcționând la cota de avarie. De la începutul anului s-au tot luat măsuri de reducere a cheltuielilor, dar s-a ajuns la o limită peste care spitalul nu mai poate funcționa în condiții normale. În cadrul Spitalului Vidra s-au făcut, de la începutul anului, doar două angajări, cea de director medical și director economic. Menționăm că spitalul funcționează cu un normativ sub cel aprobat, astfel încât reducerile de personal nu ar fi posibile. De la începutul anului s-a încercat reducerea cheltuielilor după cum urmează: nu s-au mai încheiat contracte cu următorii furnizorii: Silvexim Star, Proecolife, Ratprest Defens, Total Recup. A rezultat o economie  de 2.941 lei/lună – 35.292 lei/an. Începând cu 5.6.2013 s-a stabilit în consiliul de administrație suspendarea celei de-a doua linii de gardă, ceea ce a dus la economie de aproximativ 13.000 lei/lună – 91.000lei/an”, se arată în planul de măsuri propus de conducerea Spitalului Vidra.
   De asemenea, au mai fost făcute propuneri pentru diminuarea contractelor cu șase furnizori. Tot în planul de eficientizare propus de conducere se mai arată că unitatea nu mai are asigurat, începând cu luna august, bugetul pentru plata salariilor angajaților. Managerul Mirela Cotea spune că acestea vor fi plătite din decontarea serviciilor medicale de către CAS Vrancea.

   Tot documentul cu măsurile propuse de conducerea Spitalului Vidra îl puteți citi AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?