Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Bulevardul Brăilei din Focşani, în plină reabilitare


   De aproximativ două săptămâni au început în forță lucrările de reabilitare și modernizare a Bulevardului Brăilei din Focșani, realizate de Primăria municipiului, prin firma de construcții SC Vega 93 SA Galați. Strada va fi refăcută de la un capăt la altul: va fi asfaltată, vor fi pavate trotuarele și vor fi amenajate parcări, așa încât aspectul acestui bulevard se va îmbunătăți în lunile următoare, promit autoritățile locale. De altfel, săptămâna trecută, traficul pe acest bulevard a fost închis, pe tronsoane, pentru a permite asfaltarea străzii. Vineri, Bulevardul Brăilei a fost închis între intersecția cu Strada Pictor Grigorescu și cea cu Strada Bucegi, cât a fost turnat covorul asfaltic. Åži trotuarele au început să fie pavate sau pregătite pentru a fi reparate, începând din zona de la ieșirea din oraș spre Mândrești. De asemenea, au fost pregătite și porțiunile de pe marginea carosabilului, care vor fi transformate în parcări longitudinale.
    Bulevardul Brăilei va fi reabilitat complet, la fel ca și Bulevardul Independenței, după cum ne-a declarat primarul Decebal Bacinschi. „Lucrările constau în refacerea trotuarelor, a spațiilor verzi, schimbarea bordurilor, amenajarea de locuri de parcare, pentru că nu vreau să mai văd mașini parcate pe stradă. Vom monta și mobilier urban, tot ce trebuie pentru ca strada să arate foarte bine„, ne-a spus primarul Decebal Bacinschi. Finalizarea lucrărilor va avea loc anul viitor. Investiția este a Primăriei municipiului Focșani, care a contractat un împrumut pentru realizarea obiectivului. Reabilitarea străzii Brăilei costă 5,7 milioane de lei, din care 4,1 milioane lei din creditul contractat și 1,6 milioane lei din bugetul local.
    Cetățenii care locuiesc în această zonă sunt mulțumiți că și strada lor este modernizată. „Este foarte bine că se asfaltează, de mult așteptam să se facă și strada noastră. Ar fi bine să fie refăcute și trotuarele, că ne rupem picioarele când ieșim din casă, e dezastru. E cam zgomot acum, dar trebuie să fim înțelegători, pentru că apoi va fi bine”, ne-a spus Doina Pascu. Vecinul dumneaei este la fel de mulțumit de desfășurarea lucrărilor. „Este bine că este reabilitat acest bulevard, ne pare bine că, în sfârșit, s-a ajuns și pe strada noastră. Ar trebui făcute și parcările, că este bătaie pe ele”, ne-a spus și Gică Săpunaru.
    Săptămâna trecută, întrucât bulevardul a fost închis, iar circulația rutieră a fost restricționată pe anumite porțiuni, autobuzele de transport public local care circulau prin această zonă au fost deviate pe Strada Bucegi. Este vorba despre traseele cu numerele 2, 3 și 7. Începând de astăzi, va fi reluată circulația normală a autobuzelor și pe Bulevardul Brăilei, dacă lucrările de asfaltare se încheie, după cum ne-a declarat Ion Diaconu, directorul SC Transport Public Local SA. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?