Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Doru Simiz va susţine un curs motivaţional la Şcoala de Vară de la Gălăciuc


   Managerul firmei de confecții Pandora, Doru Simiz, va susține un curs motivațional la Åžcoala de Vară de la Gălăciuc, care începe astăzi. Tineri cu vârste între 14 și 20 de ani vor fi implicați într-o serie de activități cu scopul de a-și dezvolta potențialul personal, dar și spiritul de echipă. Potrivit unui comunicat de presă, partenerii implicați în acest proiect vor participa activ la realizarea scopurilor propuse alături de tineri, organizând o serie de work-shop-uri și cursuri de comunicare prin intermediul cărora se dorește educarea tinerilor, prin oferirea de exemple pozitive și învățarea unor tehnici de comunicare și cooperare care le vor fi folositoare pe viitor. „În programul taberei va susține un curs motivațional și domnul Doru Simiz, proprietarul companiei Pandora și sponsor al evenimentului, care dorește să transmită un mesaj pozitiv al posibilităților de realizare și susținere a unei afaceri de succes în România. Alături de restul cursurilor susținute de comunicatorii participanți, și această prezentare dorește să încurajeze tinerii către o gândire inovatoare și curajoasă, care să îi ghideze pe drumul succesului, dar și al încrederii în forțele proprii”, se arată în comunicat.
     Ultimele informații despre acest eveniment au fost prezentate în cadrul unei conferințe susținute de psihologul Cătălina Dascălu, inițiatoarea acestui proiect, alături de vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare, Răzvan Candrea, director Centrul Antidrog Vrancea și Bogdan Gabor co-organizator al evenimentului. Organizatorii au invitat reprezentanții mass-media ca, sâmbătă 24 august, să participe la această tabără, „pentru a susține un curs de comunicare și pentru discuții libere cu tinerii”. La finalul taberei, în data de 6 septembrie, la Promenada Mall va fi organizată expoziția Eco Art în cadrul căreia vor fi expuse lucrările realizate în tabăra de tineri, va avea loc un atelier de pictură interactiv și un spectacol împreună cu tinerii artiști locali.
    Parteneri sunt Promenada Mall Focșani,Carrefour Focșani, Asociația „Mayra”,  Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea, Centrul Antidrog Vrancea, IPJ Vrancea, Cabinet individual de psihologie ” Maria Cătălina Dascălu”, Pandora, Hidalgo.
     Proiectul își propune să rezolve mai multe probleme cu care se confruntă tinerii din zilele noastre, precum: tineriii consideră modul de fructificare a timpului liber ca un al doilea aspect important după familie; tinerii consideră că școala nu mai este suficientă pentru formare/pregătire și caută alternative extrașcolare; tinerii nu se implică în activități de voluntariat deoarece nu au informații despre existența unor oportunități în acest domeniu; sunt nemulțumiți de modul în care își petrec timpul liber și această situație este influențată și de resursele materiale reduse; apartenența la o structură asociativă crește interesul față de politica și competența civică subiectivă, capacitatea percepută de a discerne. „Lipsa unui cadru familial adecvat, a unor activități care să dezvolte potențialul și abilitățile tinerilor, anturajul și plictiseala expun adolescenții și tineriii la riscul tulburărilor de comportament cât și a consumului de droguri. Consumul de alcool, tutun și noi substanțe cu efect psihoactiv a crescut în ultimii ani atât ca volum cât și ca frecvență, iar vârsta de debut a scăzut. Adolescenții recurg la consum pentru a face față problemelor curente, din teribilism, din cauza grupului sau pentru a „facilita comunicarea”. Din aceste motive se înregistrează absenteismul acestora din viața socială și creșterea violenței în școli și societate”, transmit organizatorii taberei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?