Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Fotografii ale lui Constantin Brâncuşi, furate din casa stră-strănepoatei sculptorului


    Mai multe fotografii ale lui Constantin Brâncuși, cu autograful acestuia, au fost furate din casa stră-strănepoatei sculptorului de un bărbat pe care îl angajase să aibă grijă de locuință, acestea fiind recuperate și restituite femeii, au declarat miercuri oficiali din Poliție. „Poliția Capitalei a fost sesizată în ziua de 8 iulie a.c. de către partea vătămată cu privire la faptul că în luna februarie a anului 2010 a constatat că, din locuința în care a locuit mama sa, ar fi fost sustrase mai multe fotografii ce îl reprezentau pe sculptorul Constantin Brâncuși„, se arată într-un comunicat de presă al instituției. 
   Potrivit unor surse din Poliție, sesizarea a fost făcută de Luminița Mincu Pătrașcu Brâncuși, în vârstă de 53 de ani, care s-a recomandat drept stră-strănepoata sculptorului. Aceasta le-a spus anchetatorilor că prejudiciul se ridică la aproximativ 600.000 de euro, aceasta fiind suma la care fotografiile furate au fost evaluate. Polițiștii au început o anchetă și au stabilit că fotografiile furate s-ar putea afla la un atelier de arte plastice reprezentat de Ion Tufeanu. 
Audiat de polițiști, Tufeanu a recunoscut că, la data 1 iulie, a cumpărat mai multe fotografii cu Brâncuși, care aveau inclusiv semnătura sculptorului, de la un bărbat căruia i-a plătit în schimb 2.300 de euro. Tufeanu le-a declarat anchetatorilor că a vândut ulterior fotografiile, pentru 6.300 de euro, unui bărbat despre care a spus că se numește Lucian Tănăsescu, care a fost identificat de polițiști și care l-au audiat la sediul Secției 14.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?