Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Vrâncenii, aşteptaţi azi la manifestările dedicate Zilei Eroilor


         Vrâncenii sunt așteptați astăzi să participe la manifestările organizate cu ocazia împlinirii a 96 de ani de la luptele de la Mărăști-Mărășești. 
    Manifestările vor începe la ora 6.00 dimineața în fața Mausoleului Mărășești, de unde se va da startul la super-maratonul „Pe aici nu se trece”. Începând cu ora 18.00 la Mausoleul Mărășești va avea loc o slujbă religioasă ținută de un sobor de preoți în frunte cu Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. La eveniment vor lua parte ambasadori, parlamentari, primarii vrânceni, reprezentanți ai instituțiilor publice din Vrancea. 
 Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ambasadorul Franței, Excelența sa Philippe Gustin și ambasadorul Macedoniei, Excelența sa Pande Lazarevski, vor participa azi la manifestările dedicate împlinirii a 96 de ani de la luptele de la Mărăști-Mărășești. Ambasadorul Franței va fi însoțit de colonelul Jean Marc Lavalle, atașat al apărării al Ambasadei Franței la București. 
 Manifestările vor începe la ora 6.00 dimineața în fața Mausoleului Mărășești, de unde se va da startul la super-maratonul „Pe aici nu se trece”, aflat la cea de a treia ediție. Maratonul se va încheia la Mausoleul Mărăști. Premierea atleților finaliști va fi făcută de președintele UNCJR Marian Oprișan și de prefectul județului. 
 La ora 11.00, autoritățile județene însoțite de ambasadorul Franței în România, Excelența Sa Philippe Gustin vor participa la Hramul Mănăstirii Buluc. 
 De la ora 15.30, la mausoleul din localitatea Soveja vor avea loc depuneri de coroane, printre cei care vor participa la eveniment numărându-se președintele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene (UNCJR) și totodată președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, Excelența Sa Philippe Gustin, ambasadorul Franței la București, reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate. 
 Începând cu ora 18.00, la Mausoleul Mărășești va avea loc o slujbă religioasă ținută de un sobor de preoți în frunte cu Înalt Prea Sfinția Sa Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Manifestările vor continua cu alocuțiunile invitaților și oficialităților, după care vor avea loc depuneri de coroane. 
 De la ora 20.30, vrâncenii sunt așteptați în Piața Unirii din Focșani unde va fi inaugurată o expoziție de tehnică militară și va avea loc un exercițiu demonstrativ de instrucție de front, organizate de Garnizoana  Focșani. Vrâncenii vor putea asista și la un concert de fanfară militară. 
 La ora 21.30 va avea loc retragerea cu torțe. După acest moment, va avea loc un dineu în cadrul căruia va avea loc o acțiune caritabilă, fondurile astfel strânse urmând să fie date pentru reconstrucția chiliilor de la Mănăstirea Vărzărești, distruse de un incendiu ce a avut loc în noaptea de 22 spre 23 iulie. 
        Oficiali UNESCO, prezenți la manifestările de la Mărășești
 De remarcat că la acest eveniment participă și doi oficiali de la UNESCO, respectiv Daniela Popescu, președintele Federației Mondiale a Asociațiilor și Centrelor UNESCO (WFUCA) și Ioannis Maronitis,vicepreședintele acestei Federații. Marian Oprișan a declarat că va face demersurile necesare pentru includerea mausoleelor vrâncene în patrimoniul UNESCO. 
 Tot cu ocazia acestui eveniment, mâine, începând de la orele 20.00, în Piața Unirii va avea loc un spectacol de muzică populară grecească și românească susținut de artiștii ansamblului folcloric „Å¢ara Vrancei” și cei de la ansamblul folcloric din Missolonghi, Grecia. În perioada 6-8 august 2013, are loc o vizită a unei delegații din Missolonghi, Grecia, care dorește să se înfrățească cu municipiul Focșani. Din delegație vor face parte primarul orașului Missolonghi, dar și doi viceprimari. 
          6 august, ziua orașului Mărășești
 Orașul Mărășești este în sărbătoare exact în ziua în care se împlinesc 96 de ani de la eroicele lupte de la Mărășești, Mărăști și Oituz. Primarul orașului Mărășești, Valerică Chitic, a declarat că este un moment de mare sărbătoare pentru comunitatea pe care o reprezintă, mai ales că această zi este una cu semnificație istorică deosebită. 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?