Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Proiect de informatizare a evidenţei apostilei


 La Prefectura Vrancea va fi implementat un proiect european de evidență a apostilei, finanțat din fonduri europene. Proiectul „Sistem interoperabil centralizat pentru evidența apostilei eliberate de către instituțiile prefectului pentru actele oficiale administrative” este derulat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Îndrumarea și Controlul Instituției Prefectului și are o valoare totală de peste două milioane lei. 
 Practic, este vorba despre dezvoltarea unui serviciu administrativ informatic pentru cetățeni si mediul de afaceri care va permite vizualizarea online a datelor referitoare la apostilele eliberate de instituțiile prefectului din România. 
 Va fi creată o bază de date centralizată a M.A.I., actualizată în timp real de instituțiile prefectului, care va furniza online informații privind actele oficiale administrative pentru care s-a eliberat apostila. „Noul serviciu va oferi posibilitatea consultării în timp real prin mijloace electronice a bazei de date centralizate și verificării autenticității actelor oficiale administrative pentru care cele 42 instituții ale prefectului eliberează apostila în conformitate cu obligațiile internaționale asumate de România. De rezultatele proiectului vor beneficia, în primul rând, persoanele interesate să verifice autenticitatea unei apostile emise de statul român (angajatori, mediu de afaceri, autorități și instituții publice, instituții de învățământ etc din statele semnatare ale Convenției de la Haga), în contextul globalizării pieței forței de muncă și a liberei circulații a persoanelor și serviciilor”, se arată într-un comunicat de presă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?