Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Ep. 6: Micuţele bârfitoare


   Sunt fetele care au vrut mereu să fie populare. Când erau mici și se jucau cu alte fetițe, păpușii lor i se întâmplă toată acțiunea, iar celorlalte păpuși le rămânea numai să meargă la cumpărături și să gătească. Au tupeu și își updatează Facebook-ul des cu poze făcute mâncării și cine știe ce altceva, dar nu sunt populare. Paradox sau nu, asta e. Åži cum în codul lor genetic intră și nevoia sporită de atenție, lipsa de popularitate devine un defect în proprii ochi. Unul destul de mare, care probabil le pune în dezavantaj.  Așadar, au nevoie să găsească defecte și altor persoane, simțind nevoia de compensație, fiindcă nu ar suporta să se creadă inferioare.
    Åži apoi bam! Când aveau cam 13 ani, au dat de niște seriale în care câteva dudui se dădeau foarte șmechere bârfind alte dudui, în timp ce erau cu toate îmbrăcate classy, arătând ca bunicile în tinerețe (ceea ce le-a condus acum pe fete să-și dorească majorate pompoase ca niște nunți de prost gust). De fapt, serialele astea sunt telenovele americane, dar micuțele bârfitoare nu știu asta, fiindcă pentru ele telenovela e producția sud-americană, turcească sau românească. (În care de fapt se întâmplă ce se întâmplă și în Gossip Girl, doar că în altă limbă și în alt cadru.)
    Timpul a trecut iar nevoia lor de atenție a crescut, așadar au început să imite comportamentul văzut în serialele respective. Acum știu toate restaurantele și localurile din orașul nostru dar mai ales cine frecventează ce. Åžtiu cine crede ce despre care și cine îl are pe unul sau pe altul drept dușmani. Aș vrea să pot spune „Bietul cine!”, dar nu pot. Tocmai fiindcă majoritatea lui cine este formată din același tip de micuțe bârfitoare cărora adesea le place să se laude cu faptul că „ies la o bârfă”.
    Nu fac asta din răutate, ci numai din nevoia de aprobare. Vor să fie ca ceilalți, pentru ca ceilalți să le accepte.  Râd tare și forțat când sunt băieți prin preajmă, urăsc ele alte fete, dar nu o fac pe bune. Dacă ar putea ști că dușmanca lor cea mai mare (probabil o fată care place același baiat) se aseamănă cu ea! Din păcate pentru ele, nu știu că cea mai bună prietenă are fix aceleași gusturi și aproximativ aceeași personalitate cu „ratata aia”.

Cristina ILIESCU,
Colegiul Național Unirea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?