Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Parc fotovoltaic la Panciu


    Consiliul Local Panciu a aprobat, în ședința ordinară de marți, întocmirea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Parc fotovoltaic 2759 kWp – în orașul Panciu”, în vederea depunerii la finanțare în cadrul Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice”, Fondul European de Dezvoltare Regională – Axa Prioritară 4: Creșterea eficienței energetice și a securității furnizării în contextul combaterii schimbărilor climaterice”, Domeniul major de intervenție 4.2 (DMI 4.2) – Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi”. Acesta ar urma să fie implementat de SC Duspi Serv Panciu SRL, operatorul de utilități publice al orașului.
    Potrivit hotărârii adoptate, valoarea investiției a fost calculată la  4.295.724euro, cu TVA. „Interesul nostru este să creăm un parc fotovoltaic de aproape 3 MW, care ne-ar putea asigura un megawatt necesar pentru iluminatul instituțiilor publice, respectiv Primărie și celelalte unități aflate în subordinea Primăriei. De asemenea, am estimat că aproximativ un megawatt va asigura plata transportului energiei electrice pe rețelele de înaltă tensiune, iar ce va rămâne vom putea vinde”, a precizat primarul Ion Petre.
    În aceeași ședință, aleșii locali au mai stabilit că procentul de 30% din valoarea eligibilă a proiectului, precum și cheltuielile neeligibile vor fi asigurate de un credit bancar care va fi contractat, după finalizarea documentației, de către SC Duspi Serv Panciu SRL.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?