Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Deţinuţi calificaţi în meseriile de zidar, pietrar şi tencuitor


   14 persoane private de libertate din Penitenciarul Focșani au susținut ieri, examenul de absolvire organizat la finalul cursului de calificare în meseria de zidar, pietrar, tencuitor. Evaluarea s-a materializat printr-o verificare scrisă și una practică, fiind declarați admiși toți participanții. De asemenea au fost înmânate certificatele de absolvire a cursului de inițiere în meseria de Operator introducere, prelucrare și validare date celor 11 persoane private de libertate care au absolvit cursul în data de 5 iunie a.c. Cursurile au fost organizate în perioada 12 februarie – 27 iulie, în cadrul proiectului „Formare, Consiliere, Ocupare – Model Interregional de reintegrare a persoanelor private de libertate”, de Penitenciarul Focșani în colaborare cu Fundația Åžcoala Română de Afaceri a Camerelor de Comerț și Industrie, filiala Vrancea.
    Proiectul face parte din Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investește în oameni!” și vizează creșterea gradului de incluziune profesională  și socială a persoanelor private de libertate, prin facilitarea accesului la programe de formare și consiliere pe perioada detenției.
    Ca urmare a promovării examenului, persoanelor private de libertate le vor fi eliberate certificate de absolvire recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Ministerul Educației. Obiectivele derulării acestor activități constau în creșterea competențelor profesio¬ nale și crearea de oportunități pe piața muncii pentru persoanele care au executat o pedeapsă privativă de libertate, facilitându-se, astfel, reintegrarea socială a acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?