Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Angajat al primăriei Măicăneşti, arestat pentru CRIMĂ


   Un angajat al primăriei Măicănești, fiu de consilier local, a fost arestat preventiv pentru omor. Ionuț Buzoi, în vârstă de 27 de ani, a fost chemat ieri dimineață la Parchet, la audieri, dar nu a mai plecat acasă, fiind reținut. Câteva ore mai târziu a fost prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar judecătorul a emis mandat pentru 29 de zile. Tânărul a fost arestat pentru că anul trecut, în luna octombrie, ar fi omorât un bărbat din localitatea de domiciliu. Fapta a fost comisă cu sânge rece, victima fiind torturată. Gigel Toader a murit după ce a fost lovit în mod repetat cu un ciocan în cap, iar apoi i-a fost tăiat gâtul cu un cuțit.

   Au trecut 9 luni de la oribila crimă de la Măicănești și nimeni nu mai spera că autorul va răspunde pentru fapta sa. Ieri, principalul suspect a fost reținut, fiind prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul a emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lui Ionuț Buzoi, în vârstă de 27 de ani, care nu și-a recunoscut fapta nici în cel de-al 12-lea ceas. Inițial, el a fost chemat la audieri, dar nu a mai fost lăsat să plece acasă. Tânărul este angajatul Primăriei Măicănești, fiind fiul unui consilier local, după cum ne-au spus localnicii.
    Băiatul este acuzat de omor, după ce în luna octombrie a anului trecut l-ar fi omorât cu sânge rece pe Gigel Toader, de 48 de ani. Tot satul știa că Buzoi, care nu era în relații prea bune cu familia sa, îl vizita extrem de des pe Toader. Mâncau împreună, beau împreună și, uneori, Buzoi mai rămânea în casa amicului și peste noapte.
    Toader a fost găsit fără suflare în locuință de un bărbat la care lucra și care l-a așteptat la muncă. Văzând că nu mai vine, acesta a mers acasă la victimă să vadă ce s-a întâmplat. Văzând că nu-i răspunde, localnicul și-a dat seama că ceva este în neregulă și a chemat poliția. Împreună cu oamenii legii, el a intrat în casa lui Gigel.  A avut un șoc când l-a văzut pe bărbat plin de sânge și desfigurat. Imediat la fața locului a ajuns un procuror și criminaliștii.
   În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că Toader a fost lovit de mai multe ori cu un ciocan în cap, după care i-a fost tăiat gâtul cu un cuțit. Anchetatorii nu au găsit atunci prea multe probe la fața locului, astfel încât suspectul să poată fi reținut. Prin metode științifice, zilele trecute, s-a ajuns la concluzia că autorul ar fi Buzoi, al cărui profil genetic ar fi fost găsit pe o bluză în care era înfășurat capul victimei. Buzoi nu a recunoscut niciodată că el ar fi făcut așa ceva, deși a stat de vorbă cu anchetatorii de mai multe ori. „Fapta a fost comisă la data de 6 octombrie 2012, în comuna Măicănești. Fapta a fost încadrată la omor, iar principalul suspect a fost propus pentru arestare. Instanța a admis propunerea Parchetului și a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Acesta nu recunoaște comiterea faptei”, ne-a spus procurorul de caz Vasile Caștu.

Localnicii s-au îngrozit

   La momentul comiterii crimei, localnicii erau îngroziți. Oamenii s-au temut și mai tare în perioada ce a urmat, știind că un criminal se plimbă printre ei. Vecinul de peste drum al victimei nu-și putea închipui nici el ce motiv ar fi avut cineva să-l omoare pe Gigel. Era om la locul lui, cu frică de Dumnezeu. „Cică i-a tăiat gâtul. Eu nu am auzit nimic și nici nu am văzut pe nimeni intrând sau ieșind de la el. Nu era băiat rău și nu făcea scandal. Muncea pe la lume, și la mine venea, își vedea de treaba lui. Mai bea câte un pahar, dar nu făcea scandal și nici nu venea cu alții care beau pe aici pe acasă. Am 87 de ani, dar de când mă știu nu am auzit de așa ceva. Tâlharii ăștia care intră peste tine în casă și te omoară, trebuie împușcați. Cum să nu-ți fie frică dacă intră peste tine în casă și îți taie gâtul?”, se întreba retoric vecinul de peste drum.
   Membrii familiei au avut și ei o serie de nemulțumiri. Fosta soție a victimei a făcut apel către forțele de ordine care s-au ocupat de acest caz și le-a rugat să facă dreptate, motivând că fiul său și al victimei trebuie să știe cine i-a ucis tatăl și de ce. 
   Localnicii, ca și anchetatorii, l-au bănuit încă de la început pe Buzoi. Într-un comentariu postat pe site-ul „Monitorul de Vrancea”, Carmen scria „nu știu de ce toată lumea se ferește să spună. Întreg satul știe cine este criminalul. Ionuț Buzoi este un tânăr cu probleme. De mulți ani bea, fură, ia bani de la lume din sat și nu-i mai dă înapoi, pleca de acasă și dormea prin sat, crezând că tatăl nu-l va găsi. Åžtiu că este dureros ca părinte să recunoști că ai un astfel de copil, dar ar fi spre binele lui”. Ea a mai susținut și că tatăl suspectului este nașul victimei.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?