Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

O nouă şcoală postliceală sanitară în Focşani


   Consilierii locali focșăneni au aprobat în cadrul ședinței ordinare de joia trecută mo-dificarea rețelei școlare a unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Focșani pentru anul școlar 2013-2014. Pe lista unităților de învățământ care vor funcționa în Focșani, la începerea noului an școlar, se află și Åžcoala Postliceală F.E.G. Education Focșani, ce va funcționa pe strada Mărășești nr. 50, instituție de învățământ particular, cu forma de învățământ „cu frecvență (zi)”.
   Åžcoala este autorizată provizoriu de Ministerul Educației Naționale pentru calificările: asistent medical generalist, asistent medical de  farmacie și asistent me-dical balneofiziokinetote-rapie și recuperare și este avizată de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea. „Potrivit art. 61 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, rețeaua școlară este formată din totalitatea unităților de învățământ acreditate, respectiv autorizate provizoriu. Rețeaua școlară a unităților de învățământ de stat și particular preuniversitar se organizează de către autoritățile administrației publice locale, cu avizul conform al inspectoratelor școlare”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.
    Solicitarea a fost făcută de președintele FEG (Fundația Ecologică Green) Education, Cristian Stanciu, consilier județean de Iași, fiul deputatului de Iași Anghel Stanciu. FEG este o instituție de învățământ particular înființată la Iași în anul 1997, cu filiale în 13 orașe din țară, printre care București, Brașov, Bacău, Suceava, Constanța și Buzău.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?