Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Vineri 26 aprilie 2024 Nr. 6613

Bazinul râului Milcov – Exercițiu de simulare a producerii de inundații și accidente la construcții hidrotehnice

Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Vrancea, din cadrul Administrației Bazinale de Apă Siret, desfășoară, timp de două zile, un exercițiu de simulare a producerii de inundații și accidente la construcții hidrotehnice. Scopul exercițiului este de a verifica modul de funcționare a fluxului informațional meteorologic și hidrologic de avertizare-alarmare a populației, dar și modul de întocmire a rapoartelor operative privind efectele fenomenelor periculoase. Nu în ultimul rând, este o ocazie de a verifica și îmbunătăți modul în care conlucrează structurile implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații. Acest exercițiu de simulare se desfășoară anual conform Programului exercițiilor de simulare aprobat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

SGA Vrancea a ales ca zonă de desfășurare a exercițiului bazinul râului Milcov, pe sectorul cuprins între stația hidrometrică Reghiu și confluența cu râul Putna. Scenariul prevede depășirea pragurilor critice de precipitații la posturile Reghiu și Golești și atingerea cotei de inundație pe râul Milcov la stația hidrometrică Reghiu (cod portocaliu) și a cotei de atenție la stația Golești (cod galben).

În acțiune sunt implicate următoarele structuri: Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administrația Națională ”Apele Române”, Administrația Naționala de Meteorologie Centrul Meteorologic Regional Moldova, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ABA Siret, SGA Vrancea și Formația de lucru Milcov-Odobești, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vrancea, Grupul de Suport Tehnic pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență Generate de Inundații al județului Vrancea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” Vrancea și comitetele locale pentru situații de urgență Broșteni, Odobești și Golești.

În urma acestor exerciții, se vor consemna termenele și responsabilitățile pentru remedierea eventualelor deficiențe semnalate, precum și propuneri pentru îmbunătățirea activității de management al situațiilor de urgență.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?