Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Mini-turul Vrancei pe bicicletă


   Câțiva elevi și doi profesori s-au gândit să (re)descopere frumusețile Vrancei plecând într-un mini-tur al județului pe bicicletă, în perioada 30 iulie -1 august. Acest demers este inițiat de un grup de elevi: Andrei- Alexandru Bucă, Crăciun Robert – Alexandru și Rareș -Cătălin Gătin, sub îndrumarea profesorilor coordonatori Ionuț Å¢andără de la Colegiul Național Cuza din Focșani și Gicu Valentin Dogaru, de la Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud. 
   În prima zi va avea loc plecarea din Focșani spre Bolotești – Vidra – Valea Sării – Vrâncioaia, cu un total de 55 kilometri parcurși. A doua zi traseul va fi Vrâncioaia- Năruja- Paltin- Spulber- Nereju, cu un total de 30 de kilometri. A treia zi, ruta va cuprinde localitățile Nereju – Reghiu – Andreiașu de Jos – Odobești – Focșani, incluzând 56 de kilometri. „Prin intermediul acestui proiect dorim să redescoperim patrimoniul cultural vrâncean, să reamintim importanța protejării mediului înconjurător și să readucem în prim plan frumusețea peisajelor vrâncene. Putem îndeplini obiectivele dacă renunțăm la autovehicule în favoarea mijloacelor de transport nepoluante. Un alt obiectiv al proiectului este susținerea activităților sportive. Proiectul este unul de cunoaștere, redescoperire, dezvoltare personală, dar și de atragere a atenției în privința mediului înconjurător. Activitatea sportivă este importantă în vederea unui stil de viață sănătos. Astăzi suntem tineri și trebuie să ne obișnuim cu efortul, dar și cu protejarea mediului înconjurător. Atâta timp cât avem grijă de ceea ce ne înconjoară vom avem grijă și de sănătatea noastră”, a spus Ionuț Å¢andără, profesor la Colegiul Cuza. 
   Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Prefectura Județului Vrancea, I.S.J. Vrancea, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea, I.P.J. Vrancea, Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” Focșani, Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud, Sindicatul Liber din Învățământ Vrancea, primăriile din Năruja, Nereju și Vrâncioaia și Åžcoala cu clasele I-VIII „Neculai Jechianu” Vrîncioaia. 
   După această inedită experiență vor fi realizate un CD/DVD  conținând elemente definitorii ale patrimoniului cultural vrâncean și ale cadrului geografic din activitățile desfășurate și un album cu imagini din timpul activităților derulate. De asemenea se va pune accent și pe diseminarea informațiilor elevilor din școlile implicate în proiect din Adjud și din Focșani, cadrelor didactice, părinților și oficialităților. „Trăim într-un județ cu multe tradiții și obiective turistice pe care românii trebuie să le descopere. De aceea, prin intermediul proiectului dorim să promovăm frumusețea culturală a județului Vrancea, dar și frumusețea colțurilor de natură. Dezvoltarea personală a oricărui adolescent începe cu o lecție practică și din acest motiv ne-am gândit că ar fi un moment prielnic pentru a dezvolta personalitatea fiecărui elev participant la proiect”, a spus profesorul Gicu Valentin Dogaru, de la Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud. 
    Mai multe detalii puteți găsi pe http://despre-noi-si-voi.tk/, dar și pe https://www.facebook.com/desprenoisivoi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?