Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Gălăţenii care au dat spargeri în Vrancea vor rămâne în arest


   Cei patru gălățeni acuzați că au comis mai multe spargeri pe raza județului Vrancea, vor rămâne în arest. Florin Suru, de 22 de ani, Sorin Savu, de 25 de ani, ambii din comuna Munteni, județul Galați, Ionuț Dan Suru, de 21 de ani, și Nistor Cantaragiu, de 25 de ani, ambii din Tecuci, au creat în mai puțin de două săptămâni o pagubă totală de 60.000 de lei. După ce marți au fost arestați preventiv, băieții au atacat cu recurs hotărârea, mai ales că nu recunosc faptele. „Respinge ca nefondate recursurile declarate de inculpații  Cantaragiu Nistor, Suru Florin, Suru Ionuț- Dan, Savu Sorin”, se arată în soluția pronunțată de judecătorii instanței de recurs, respectiv Tribunalul Vrancea. 
   Potrivit anchetatorilor, gălățenii au ales să prădeze casele unor persoane cunoscute din județul Vrancea, cum ar fi locuința directorului Enet, Manole Merchea, dar și pe cea a primarului de la Garoafa, Gheorghe Maghiaru. În comuna Garoafa, băieții au mai trecut și prin alte imobile, de unde și-ar fi umplut tolbele cu diferite bunuri. Polițiștii ne-au spus că o parte dintre bunurile furate au fost recuperate. Anchetatorii spun că a fost recuperat aproximativ 30% din prejudiciul de peste 60.000 lei pe care cei patru l-au creat în mai puțin de două săptămâni. Atât edilul din Garoafa cât și directorul Enet se aflau în locuințe atunci când hoții au operat. 
   În casa primarului din Garaofa, băieții au intrat pe un geam care era rabatat, au deschis ușa prin interior și au început să cotrobăie prin locuință. Au fost atât de silențioși, încât niciun membru al familiei nu a auzit nimic. În aceeași noapte, hoții au mai spart o casă situată lângă cea a edilului, din care au furat scule electrice și vin. De asemenea, i-au mai furat și 4.000 lei unei alte persoane, din Bizighești. Dintr-o altă casă din Garoafa au sustras un laptop, iar într-o altă locuință au fost surprinși de proprietar. La Manole Merchea, inculpații au intrat chiar și în camera în care acesta dormea, sustrăgându-i bani și un telefon mobil, prejudiciul creat fiind de aproximativ 6.000 lei.
   În acest dosar, procurorii și polițiștii continuă cercetările pentru a documenta întreaga activitate infracțională a tinerilor. Potrivit unor surse, ei ar fi comis fapte asemănătoare și pe la Tecuci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?