Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Pescar ghinionist: s-a ales cu amendă penală și cu plasele confiscate după ce a fost prins la pescuit pe malul Siretului

Un bărbat din Ploscuțeni a fost condamnat la 750 lei amendă penală, pedeapsă pentru o escapadă pe care a avut-o în luna mai a anului trecut, ca pescar… ocazional. Nu chiar ocazional, a explicat bărbatul atunci când a fost prins cu mai multe plase monofilament pe malul râului Siret, în punctul numit „La Gunoaie”. Astfel, inculpatul a ținut să sublinieze că era pentru prima dată când ieșea la pescuit, ca o distracție după serviciu, și pur întâmplător luase cu el cinci plase monofilament, precum şi un sac de plastic în care polițiștii au găsit 15 kg de peşte viu, din specia caras. Inculpatul a mai avut și scuza că nu ştia că nu are voie să dețină plase de monofilament și s-a jurat că a mers la pescuit pentru a se relaxa, neavând intenţia de a comercializa peştele prins.

Chiar și așa, bărbatul s-a ales cu dosar penal, peștele pescuit a fost eliberat în habitatul natural, iar cele cinci plase monofilament au fost ridicate şi predate la camera de corpuri delicte a poliţiei. În urma judecării procesului, vrânceanul a fost găsit vinovat de mai multe infracțiuni: pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie, şi distrugerea icrelor embrionate de peşte în zonele de reproducere naturală, deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte și producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, cu excepţia setcilor folosite pentru pescuitul calcanului, cu mărimea ochiului de minimum 400 mm. Prin sentință, i s-a interzis și dreptul de a pescui pe o perioadă de 1 an de la data rămânerii definitive a hotărârii, luându-se totodată măsura „de siguranță a confiscării speciale cu privire la cele cinci plase monofilament cu dimensiunile 15m/0,5m, 42m/3m, 20m/1m, 17m/1m şi 57m/2m, fiecare având dimensiunea ochiurilor de plasă de 5 cm”.

Foto cu rol de prezentare, sursa: cottonbro studio – pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?