Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Evaziune fiscală cu fier vechi


   Încă un băcăuan care aducea fier vechi la un punct de colectare din Adjud, a fost trimis în judecată. Pentru că a declarat în mai multe rânduri că fierul provenea din propria gospodărie, deși aceste susțineri nu ar fi fost adevărate, polițiștii au demarat o anchetă împotriva sa, omul alegându-se astfel cu dosar penal pentru evaziune fiscală.
   Este vorba despre Lucian S., de 37 de ani, din localitatea Căiuți, județul Bacău, care pe durata anului 2010 a predat la Remat deșeuri feroase, declarând pe proprie răspundere că provin din propria gospodărie, pentru a se sustrage astfel de la plata impozitului pe venit. Prejudiciul a fost calculat la 2.000 de lei. În fața anchetatorilor vrânceni, bărbatul a recunoscut comiterea faptei. Cel mai probabil această declarație îl va ajuta să obțină o pedeapsă redusă.
   De la începutul anului și până în prezent, au fost trimise în judecată mai multe persoane din județul Bacău, fiind acuzate de evaziune fiscală, după ce au dus fier vechi la Remat, la Adjud, și au susținut că l-au strâns din propria gospodărie. În majoritatea proceselor a fost adusă ca martoră chiar casiera de la Remat, care a spus ceea ce știa despre fiecare „client” în parte. Unii au preferat să recunoască faptele și să beneficieze de procedura simplificată, reducând astfel și durata procesului, dar și cuantumul pedepsei primite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?