Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Spitalul Judeţean îl serbează pe Sfântul Pantelimon


   Oficialii Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” se pregătesc de sărbătoare. Sâmbătă, îl vor serba pe patronul spiritual, „Sfântul Pantelimon”, cunoscut și sub denumirea de „doctorul fără de arginți”. Pentru că și biserica din curtea Spitalului Județean de Urgență îl are ocrotitor tot pe Sfântul Pantelimon, vineri seară, începând cu ora 18.00, va fi citit acatistul Sf. Pantelimon, iar sâmbătă, începând cu ora 08.00, vor fi săvârșite Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul. 
   Părintele Ion Gherman, care slujește la biserica din curtea spitalului, a spus că la Parastas vor fi pomeniți toți medicii și asistenții care au avut grijă de bolnavi, dar au trecut în neființă. De asemenea, părintele Gherman intenționează să dăruiască și bolnavilor din spital pachete cu diferite alimente, în semn de omagiu. 
   Preotul îi roagă pe cei care vor veni să dea pomelnice să lase și câte un bănuț, cu care să poată fi cumpărate cele necesare pentru pachetele bolnavilor. „Sfântul Pantelimon este părintele spiritual al spitalului, care a fost ocrotitorul medicilor și tămăduitorul bolnavilor. El a fost preot și medic, i se spunea «doctorul fără de arginți». Cu această ocazie, vineri seară vom face slujba Vecerniei cu Litie și Acatistul Sfântului Pantelimon, iar sâmbătă vom face Utrenia, Sfânta Liturghie și Parastasul pentru medicii, asistenții și toți cei care au avut grijă de bolnavi, dar au trecut în neființă. De asemenea, dorim să dăm bolnavilor din spital pachete cu diferite alimente. Din acest motiv facem apel la cei cu suflet mare să ne ajute, iar atunci când vin să lase pomelnic, să lase și câte un bănuț”, ne-a spus părintele Gherman.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?