Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Patru gălăţeni au dat spargere după spargere în Focşani şi Garoafa


   Patru tineri din județul Galați au fost, ieri, arestați preventiv. Ei au spart mai multe locuințe de pe raza municipiului Focșani și a comunei Garoafa, iar printre păgubiți s-au numărat directorul Enet, Manole Merchea, și primarul comunei Garoafa, Gheorghe Maghiaru. Suspecții au fost aduși la Focșani luni seara cu mascații, iar în noaptea de luni spre marți au primit mandate de reținere pentru 24 de ore. Ieri au fost prezentați instanței de judecată și au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Prejudiciul creat de cei patru este de aproximativ 60.000 lei. 
   Patru tineri gălățeni au dat spargere după spargere în Vrancea. Ei au acționat pe raza municipiului Focșani, spărgându-i casa directorului Enet, Manole Merchea, dar și pe raza comunei Garoafa, unde au prădat cinci case, printre care și pe cea a primarului Gheorghe Maghiaru. Cele șase spargeri au fost date în perioada 5-14 iulie, ei furând bunuri în valoare de aproximativ 60.000 lei, după cum ne-au spus anchetatorii. 
   Polițiștii focșăneni, împreună cu procurorii au muncit serios la acest caz și la scurt timp după comiterea faptelor au reușit să pună mâna pe hoți. Luni, polițiști din Vrancea au mers în județul Galați, în comuna Munteni și municipiul Tecuci, pentru a efectua percheziții la locuințele suspecților. Ei au fost ajutați și de colegii lor de la Poliția municipiului Tecuci. În total, au fost percheziționate patru imobile, trei din Tecuci și unul din Munteni. Aici, anchetatorii au găsit bunuri care proveneau din furturi. Le-au ridicat și le-au adus în Vrancea pentru ca păgubiții să le poată recupera. 
   Odată cu bunurile furate, anchetatorii i-au adus la sediul IPJ Vrancea și pe principalii suspecți pentru a-i audia. Este vorba despre Florin Suru, de 22 de ani, Sorin Savu, de 25 de ani, ambii din comuna Munteni, județul Galați, Ionuț Dan Suru, de 21 de ani, și Nistor Cantaragiu, de 25 de ani, ambii din Tecuci. După ce au fost audiați, suspecții au fost reținuți. „La data de 22.07.2013, lucrătorii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea, în colaborare cu Poliția Municipiului Tecuci, au organizat o acțiune pe raza județului Galați, în urma activităților efectuate cu această ocazie fiind identificați S. Florin, de 22 ani, S. Sorin, de 25 ani, ambii din comuna Munteni, județul Galați, S. Ionuț-Dan, de 21 ani, și C. Nistor, de 25 ani, ambii din municipiul Tecuci, județul Galați, autori ai mai multor furturi din locuințe comise pe raza județului Vrancea”, ne-au spus polițiștii vrânceni. 
   Ieri, cei patru gălățeni au ajuns în fața magistraților vrânceni cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis mandate de arestare pentru 29 de zile. Trei dintre ei sunt recidiviști, iar cel de-al patrulea, respectiv Ionuț Dan Suru, este la prima abatere. Unul dintre ei a recunoscut comiterea faptelor încă de luni seara, dar ieri a negat că ar fi furat. Ceilalți trei au negat de fiecare dată când au fost întrebați. 
Primarul și-a recuperat câteva bijuterii, Merchea telefonul și un ceas
   Polițiștii ne-au spus că o parte dintre bunurile furate au fost recuperate. A fost recuperat aproximativ 30% din prejudiciul de peste 60.000 lei pe care cei patru l-au creat în mai puțin de două săptămâni. 
   Primarul comunei Garoafa, Gheorghe Maghiaru, ne-a spus că a recuperat o mică parte din bunurile furate. „Nu contează care este prejudiciul. Important este că au fost prinși. Am recuperat câteva bijuterii și un ceas”, ne-a spus Maghiaru. În momentul în care hoții i-au spart casa, edilul era acasă. Din spusele sale, hoții au intrat pe un geam care era rabatat, au deschis ușa prin interior și au început să cotrobăie prin casă. Au fost atât de silențioși, încât niciun membru al familiei nu a auzit nimic. 
   În aceeași noapte, hoții au mai spart o casă situată lângă cea a edilului, din care  au furat scule electrice și vin. De asemenea, i-au mai furat și 4.000 lei, unei alte persoane din Bizighești. Dintr-o altă casă din Garoafa au sustras un laptop, iar într-o altă locuință au fost surprinși de proprietar. Practic, hoții intrau în imobile pe ferestrele lăsate întredeschise și umblau prin casele oamenilor ca și cum ar fi fost ale lor. 
   Ei au intrat și în casa directorului ENET, Manole Merchea, din Focșani. Au intrat chiar și în camera în care acesta dormea, sustrăgându-i bani și un telefon mobil, prejudiciul creat fiind de aproximativ 6.000 lei. Merchea a recuperat și el ceva, respectiv un ceas și telefonul furat. „Mi-am recuperat un ceas și telefonul mobil. E vorba de aproximativ 1.000 lei din prejudiciul de 6.000 lei. M-au impresionat tinerii polițiști. Au nas de copoi. Sunt meseriași”, a spus Merchea. 
   Polițiștii continuă cercetările pentru a documenta întreaga activitate infracțională a tinerilor. Nu este exclus ca ei să mai fi dat și alte spargeri în județul nostru. De asemenea, potrivit unor surse, ar fi comis fapte asemănătoare și pe la Tecuci. 

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?