Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

DC 211 Cîrligele – Dălhăuţi, asfaltat parţial


       Primăria a asfaltat 300 de metri din drumul comunal 211 Cîrligele-Dălhăuți. Investiția a fost făcută cu cele două miliarde de lei vechi alocate inițial de Guvernul Ponta. Primarul din Cîrligele, Åžtefan Moscu, a declarat că întreaga sumă a fost cheltuită pentru asfaltarea acestui sector de drum și are încredere că, după rectificarea bugetară, guvernul va aloca și alte sume pentru continuarea lucrărilor. Lucrarea constă în balastare, turnarea a două straturi de asfalt cu o grosime de 9 centimetri, realizarea de acostamente și șanțuri betonate. „Este un prim început la un obiectiv de investiții care a început în 2009, dar care a stagnat pentru că guvernele Boc și Ungureanu nu au alocat niciun leu. De abia în 2013 am primit acești bani și avem convingerea că vom primi și alte sume pentru a finaliza acest drum care are o lungime de 3 kilometri”, a mai spus primarul Åžtefan Moscu. 
 Vă reamintim că la finele lunii iunie, Guvernul Ponta a alocat două miliarde de lei vechi pentru refacerea drumului comunal DC 211 Cîrligele – Dălhăuți. Alocarea de fonduri a venit ca urmare a intervențiilor făcute de președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan. Administrația județeană a întocmit un proiect de hotărâre de guvern prin care a solicitat alocarea sumei de peste 1,6 milioane de lei noi pentru reabilitarea drumului comunal DC 211 Cîrligele – Dălhăuți și înlăturarea efectelor alunecărilor de teren prin executarea lucrărilor de consolidare versant. 
 În nota de fundamentare care însoțește proiectul de hotărâre se arată că în urma topirii zăpezii și a precipitațiilor abundente, a fost afectat drumul comunal Dălhăuți-Dălhăuți Schit, în punctul „Aval Mănăstire”, pe o lungime de aproximativ 50 metri. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea a trimis o comisie care să verifice care este situația în teren și a constatat că în urma alunecărilor de teren a fost afectată platforma drumului, drumul îngustându-se până la o lățime de un metru, făcând imposibilă circulația auto și punând în pericol circulația pietonală. De asemenea, a fost afectat  un podeț tubular. Astfel, sunt necesare în regim de urgență următoarele lucrări: drenuri perpendiculare pe drum pentru colectarea apelor de pe versantul stâng al Pârâului Dălhăuți, dren de colectare sub șanț, trei baraje de colmatare, încastrate în mal, zid de sprijin de beton. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?