Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Tinerii valoroşi din România sunt aşteptaţi în „Guvernul Tinerilor”


   Lansat oficial la începutul lunii iulie, Guvernul Tinerilor este un proiect USL ce își propune atragerea tinerilor valoroși către politică și administrație. Proiectul oferă tinerilor șansa să își prezinte ideile și să facă parte pentru o zi din echipa de guvernare, reprezentând astfel o ocazie fără precedent la nivelul executivului. Înscrierea se face pe www.guvernultinerilor.ro până pe 30 septembrie 2013 inclusiv, prin parcurgerea a doar patru pași. Participanții trebuie să trimită trei propuneri, soluții la situații concrete, cu scopul de a fi selectate de ministrul vizat la înscriere.
   Toate ideile înscrise în competiție vor ajunge pe masa miniștrilor, urmând să fie analizate și dezbătute. Astfel, orice tânăr din România care consideră că are ceva de spus, afiliat sau nu politic, are ocazia să își facă auzit cuvântul la cel mai înalt nivel, cu ajutorul proiectului „Guvernul Tinerilor”. „Tinerii au capacitatea de a aduce soluții simple la probleme complicate. Este de remarcat curajul lor. Viziunea lor, de multe ori diferită, poate aduce un suflu nou în politica românească” , a declarat premierul Victor Ponta, președintele PSD. „Guvernul tinerilor s-a dovedit un real succes, în principal dacă luăm în calcul accesările pe pagina de internet, dar și  pe cea de Facebook, fiind un proiect desfășurat, în perioada de înscriere, exclusiv online. Scopul acestui demers este analiza inițiativelor și implementarea lor la nivel de executiv sau legislativ”, a susținut și ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu, președintele TSD.
    „Guvernul Tinerilor” este o inițiativă a Tineretului Social Democrat (TSD), cu participarea Tinereretului Național Liberal (TNL) și a Tineretului Conservator (TC) și face parte din strategia de profesionalizare a tinerilor USL, precum și din strategia de recrutare de noi membri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?