Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Centrul Şcolar Măicăneşti, dotat cu echipamente didactice moderne


   Consiliul Județean Vrancea a finalizat implementarea proiectului „Consolidarea, modernizarea și dotarea cu echipamente didactice a Centrului Åžcolar Măicănești”. Proiectul a fost finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de la bugetul național și contribuția Consiliului Județean Vrancea, având o valoare totală de 2.535.187 lei din care 2.154.909 lei FEDR și 292.149 lei de la bugetul național.
    Obiectivul principal al proiectului a fost îmbunătățirea infrastructurii educaționale și dotarea Centrului pentru Educație Incluzivă Măicănești, în vederea asigurării unui proces instructiv-educativ adaptat cerințelor specifice ale copiilor cu deficiență mintală moderată, severă și profundă, și standardelor europene. „Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea condițiilor de studiu pentru 108 elevi, de nivel primar, gimnazial și profesional din județ și regiune, cu dizabilități mintale, și condițiilor de predare pentru 33 cadre didactice angajate în cadrul Centrului, prin modernizarea spațiilor de învățământ și a cantinei din incinta Centrului pentru Educație Incluzivă Măicănești, iar dotarea cu echipamente moderne IT, didactice, de pregătire profesională și utilizarea soft-urilor educaționale în procesul instructiv-educativ va crește calitatea serviciilor educaționale furnizate elevilor cu dizabilități mintale. Mai mult, folosirea de metode inovatoare în educație va stimula recuperarea copiilor înscriși în cadrul centrului, dezvoltarea cognitivă și comportamentală și va crea premisele integrării sociale și profesionale a acestora după finalizarea studiilor. Beneficiarii indirecți ai acestui proiect sunt familiile elevilor aflați în centrul școlar Măicănești și comunitatea locală”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Vrancea.
    Trebuie menționat, totodată, că realizarea acestui proiect este o problemă de interes județean întrucât în cadrul Centrului Åžcolar pentru Educație Incluzivă Măicănești sunt înscriși elevi din toate zonele județului Vrancea, iar dezvoltarea și echiparea infrastructurii de educație incluzivă, în vederea integrării copiilor cu CES, este parte a Strategiei de dezvoltare a județului pentru perioada 2007-2013. Aceasta cu atât mai mult cu cât până la preluarea școlilor cu învățământ special de către Consiliul Județean Vrancea nu s-au întreprins intervenții decât în sensul igienizării spațiilor și remedierii punctuale a unor degradări.
    Proiectul „Consolidarea, modernizarea și dotarea cu echipamente didactice a Centrului Åžcolar Măicănești” face parte dintr-o inițiativă complexă a Consiliului Județean Vrancea prin care s-a urmărit soluționarea problemelor pe care le prezintă învățământul special în județul Vrancea, atât din perspectiva îmbunătățirii infrastructurii și a serviciilor educative, cât și din cea a limitării abandonului școlar și a respectării principiilor educației incluzive.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?