Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Închisoare cu suspendare în dosarul deşeurilor periculoase deversate la Adjud


   Administratora firmei din Bacău, care a dispus abandonarea unor deșeuri în groapa de gunoi de la Adjud, va rămâne cu pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare. Elena Mirela T. va executa cei doi ani de închisoare sub supravegherea Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind găsită vinovată de neluare sau nerespectare a măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase. „Dispune contopirea celor două pedepse aplicate inculpatei T. Elena Mirela prin prezenta decizie, inculpata urmând a executa pedeapsa cea mai grea, de 2(doi) ani închisoare”, se arată în decizia Curții de Apel Galați. Pedepsele au rămas aceleași și în  ceea ce îi privește și pe ceilalți doi inculpați, respectiv șoferul angajat la firma femeii, Neculai L., și Traian B., angajat al Primăriei Adjud. Ei au fost condamnați la câte șase luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate. 
   Elena Mirela T. a fost trimisă în judecată deoarece a încălcat cu bună știință măsurile obli-gatorii ce trebuie aplicate și respectate în desfășurarea activităților de transport și eliminare a deșeurilor periculoase, dar și pentru dare de mită, faptă care în timpul judecății a fost schimbată în „instigare neurmată de executare la infracțiunea de dare de mită în formă continuată „. Procurorii spun că în calitatea pe care o avea în cadrul firmei pe care o administra, ar fi dispus abandonarea deșeurilor în groapa de gunoi menajer a munici-piului Adjud. Anchetatorii au consemnat în rechizitoriu că aceste activități ilicite s-au petrecut în perioada iunie-august 2011. 
   La începutul lunii august, polițiștii au depistat mașina firmei din Bacău chiar în timp ce se pregătea să descarce încărcătura. În rechizitoriu se mai arată că în momentul depistării în flagrant a autocisternei, administratora firmei a încercat să-l determine pe șoferul său să ofere bani agentului de poliție pentru a nu se alege cu dosar penal, fapt care i-a adus și acuzația de dare de mită. Ceilalți doi inculpați din dosar sunt acuzați de complicitate. Firma inculpatei are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor petroliere, uleiurilor minerale și de santină, pe care le prelucrează. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?