Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Blaturi halucinante la fotbal: au câştigat cu 79-0 sau 67-0!


   Contracandidate la promovarea în liga a cincea nigeriană, două echipe au câștigat meciurile decisive cu 79-0, respectiv 67-0. Federația africană le-a exclus pe ambele din competiție. Plateau United o conducea cu 7-0 la pauză pe FC Akurba, dar a câștigat meciul cu 79-0! În schimb, Police United a trecut cu 67-0 de FC Babayaro, după ce condusese cu 6-0 la pauză. În fotbal, problema meciurilor aranjate a devenit din ce în ce mai mare.
   Flagelul există încă de acum 30-40 de ani, atunci când lumea sportului a acuzat victoria RFG-ului cu 1-0 în fața Austriei din grupele CM 1982, un rezultat care a făcut ambele echipe să se califice în faza următoare. Åži egalul dintre Danemarca și Suedia, scor 2-2, care a scos Italia de la Euro 2004, a fost suspect și caracterizat de mass-media drept un meci aranjat. Totuși, lipsa măsurilor dure la nivel internațional pentru a preveni astfel de partide a dus la situații bizare.

146 de goluri în 180 de minute

   Una dintre ele a fost înregistrată chiar în această săptămână, în divizia a șasea nigeriană. Åži a dus chiar la un record fără precedent în fotbalul mondial. Două echipe care se duelau pentru promovarea în liga a cincea au câștigat cu scoruri incredibile: 79-0 și 67-0. Dar cum s-a ajuns până aici? Police Machine FC și Plateau United Feeders FC se aflau la egalitate perfectă după două etape în grupa care stabilea una dintre promovate în divizia a cincea din Nigeria. Cele două formații remizaseră, scor 0-0, în meciul direct, iar partidele din ultima etapă, cu FC Babayaro Gombe, respectiv FC Akurba Nasarawa, urmau să decidă echipa promovată.

Au marcat de 72 de ori după pauză

   Având în vedere că cele două meciuri decisive s-au disputat la aceeași oră, staff-urile lui Police Machine și Plateau United au rămas în permanență în contact la meciurile rivalei. Iar la pauză, Plateau United era promovată, după ce conducea cu 7-0, în timp ce Police FC se afla la un singur gol de obiectiv, conducând cu 6-0. Ce a urmat e greu de crezut pentru orice microbist! Cursa către cât mai multe goluri a continuat după pauză la o intensitate tot mai mare. Plateau United a marcat de 72 de ori, în timp ce Police FC nu a reușit „decât” 61 de goluri! Dar câștigătorii nu s-au bucurat decât o zi! „Toate cele patru echipe sunt excluse din toate diviziile fotbalului nigerian. Nu este posibil ca o asemenea situație să fie întâlnită pe teren”, a spus Mike Umeh, vicepreședintele Federației de la Abuja. În 1978, Scorniceștiul lui Dragomir avea nevoie de o victorie la scor în meciul cu Electrodul Slatina pentru a promova în «B». A bătut până la urmă cu 18-0, după ce Mitică i-a scos pe cei din Slatina de la vestiare, după finalul meciului, pentru ca diferența să fie atinsă!

S-a întâmplat și în România

   Situația din Nigeria a avut loc chiar și în România anul trecut, chiar dacă nu la un nivel atât de ridicat. Echipele buzoiene Voința Lanuri și FC Puiești se băteau pentru un loc la barajul pentru promovarea în liga a treia. Înainte de ultima etapă, cele două formații se aflau la egalitate, însă Voința era avantajată la golaveraj, unde avea cinci goluri peste FC Puiești. În cele din urmă, ambele formații au fost excluse din campionat, după ce Voința Lanuri a trecut cu 33-1 de Pescărușul Luciu, iar FC Puiești a învins-o cu 36-2 pe AS Cislău.
   Cu mingea la picior, Cristiano Ronaldo a dezvoltat o viteză medie de 38,5 km/h pe 100 de metri. Astfel, Ronaldo ar alerga 50 de metri în 5,5 secunde. În cazul în care marcatorul nigerienilor ar fi de două ori mai încet, acestuia i-ar fi trebuit 11 secunde pentru fiecare gol. Practic, pentru marcarea a 72 de goluri, fără ca jucătorul care înscrie să fie deranjat, ar fi fost nevoie de 13 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?