Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Şedinţă publică pentru repartizarea la liceu, pe locurile rezervate, a elevilor romi


   Elevii de etnie romă, absolvenți ai clasei a VIII-a, care au optat să fie admiși la liceu pe locurile rezervate, sunt așteptați astăzi, la ora 10.00, la sediul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, unde va avea loc repartizarea în ședință publică. Anul acesta, 26 de absolvenți de gimnaziu de etnie romă vor intra la liceu pe locurile rezervate special pentru ei, deși la nivel de județ au fost disponibile 224 de astfel de locuri. De asemenea, alți 6 elevi au depus cereri pentru liceele din Râmnicu Sărat, județul Buzău, ei fiind din Slobozia Bradului. Între această localitate vrânceană și Râmnicu Sărat este o distanță de numai 12 km. Alți doi absolvenți de clasa a VIII-a de etnie romă, din Măicănești, au ales să își continue studiile în județul Brăila. 
   Dintre elevii care își vor continua studiile liceale în Vrancea, cei mai mulți au optat să meargă la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Traian Vuia , Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, dar și la liceele din Vidra, Mărășești sau la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud. Cei mai mulți elevi romi sunt din localitățile Homocea, Chiojdeni, Panciu și Mărășești. 
   Numărul elevilor romi care doresc să intre la liceu este din ce în ce mai mare, de la an la an. Unii optează pentru locurile speciale, dar cei care au medii mari preferă admiterea computerizată.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?