Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Nimeni nu a fost găsit vinovat de moartea bebeluşului de cinci luni


   Ancheta în cazul bebelușului de cinci luni, mort de foame și de frig în luna ianuarie, a fost închisă. Nici mama și nici tatăl nu au putut fi trași la răspundere penală, atâta vreme cât moartea băiețelului lor nu a fost una violentă.
   Chiar dacă la momentul decesului băiețelului s-a vehiculat ideea că tatăl ar fi avut un comportament agresiv față de bebeluș și chiar au fost indicate de către mama copilului mai multe persoane care au fost martore la astfel de scene, în fața anchetatorilor toată lumea a susținut contrariul, contrazicând-o pe mamă. „În cauză s-a dat soluție de neîncepere a urmăririi penale. Inițial, dosarul a fost înregistrat ca moarte suspectă. S-au făcut verificări privind cauza decesului. Din spusele mamei, copilul ar fi fost agresat de concubin și ar fi fost băgat cu capul în zăpadă. Aceasta a indicat și martori, dar nu a fost nimeni să confirme susținerile sale”, a declarat procurorul Liviu Oprișan, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.
   Singura sancțiune ce ar putea fi aplicată în acest caz este decăderea din drepturile părintești. Mama micuțului mort, la vremea respectivă ea însăși un copil, de 16 ani, a stat o perioadă într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar ulterior și-a exprimat dorința de a se întoarce la bărbatul său.
   Din anchetă a rezultat faptul că bebelușul de cinci luni a murit din cauza faptului că nu a fost hrănit și a înghețat de frig. Leziunile găsite pe trupul lui, respectiv mușcătura de câine de la guriță, a fost ulterioară decesului. Anchetatorii ne-au precizat că micuțul avea și o echimoză la obrazul drept, cel mai probabil provocată atunci când mama l-a scăpat din brațe. La audieri, aceasta a povestit tot ce s-a întâmplat în ziua în care pruncul ei a murit. Ea a mărturisit că înainte cu o seară a băut cafea, motiv pentru care noaptea nu prea s-a putut odihni. Dimineață, bărbatul ei și ceilalți membri ai familiei ar fi plecat la pădure, după lemne, ea rămânând acasă cu Petru, copilul mort, și fratele acestuia.
   Femeia a povestit că în timp ce ținea copilul în brațe a ațipit, moment în care l-a scăpat pe cel mic pe pământul din cameră. După câteva ore a văzut că micuțul ei nu mai mișcă și nici nu mai respiră. L-a întors, l-a sucit, dar copilul nu a mai dat niciun semn de viață. A stat cu trupul neînsuflețit al micuțului lângă ea, până când bărbatul ei s-a întors de la pădure, căruia i-a spus că băiețelul a murit. Tatăl l-a zgâlțâit și el pe copil și atunci ambii au înțeles că bebelușul lor murise.
   În timp ce membrii familiei se sfătuiau ce să facă și cum să procedeze după moartea copilului, câinele a intrat în casă și a mușcat din corpul micuțului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?