Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Pompierii din şapte judeţe se întrec în Vrancea


   Pompierii din șapte județe, inclusiv cei din Vrancea, se vor lupta, săptămâna aceasta, pentru locul I la Competiția națională de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat. Astăzi vor fi primiți invitații, iar de mâine începe competiția propriu-zisă.
    În perioada 9-10 iulie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vrancea găzduiește etapa zonală a Competiției naționale de descarcerare și acordare a primului ajutor calificat. La sediul pompierilor focșăneni se vor întrece echipele reprezentative ale ISU Constanța, Brăila, Buzău, Galați, Ilfov, Tulcea și Vrancea. „Echipele din cadrul celor șapte inspectorate pentru situații de urgență județene se vor reuni în cadrul acestei competiții pentru a li se testa deprinderile practice prin abordarea diferitelor scenarii de accidente, pe parcursul a două zile. Competiția cuprinde 2 probe: descarcerarea din vehicule și acordarea primului ajutor calificat și se dorește a fi o platformă de învățare și de testare a deprinderilor, printr-o evaluare strictă, unde participanții sunt încurajați să-și autoevalueze propriile practici și tehnici”, a transmis locotenent Cristina Duță, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.
    Pe parcursul probelor, echipele de profesioniști își vor demonstra abilitățile, priceperea și capacitatea de muncă în echipă, urmând să fie apreciate atât îndemânarea și rapiditatea, cât și respectarea cu strictețe a tehnicilor specifice de intervenție. Ocupanții locurilor I pentru fiecare dintre cele două probe vor participa la faza națională a competiției, organizată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?