Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Primăria Focşani a primit 2,5 milioane lei pentru investiţiile din oraş


   Primarul Decebal Bacinschi a primit marți o adresă de la Ministerul de Finanțe, prin care este repartizată municipiului Focșani suma de 2,5 milioane de lei, dintr-un împrumut, pentru realizarea investițiilor de reabi-litare a străzilor. În consecință, edilul a convocat pentru ieri o ședință de îndată a Consiliului Local, pentru a aproba modul în care vor fi cheltuiți acești bani, urmând ca, până la sfârșitul anului 2013 Primăria Focșani să primească acordul Ministerului de Finanțe pentru a cheltui și restul banilor din acest împrumut.
    Municipalitatea a contractat în anul 2010 un împrumut de 24,5 milioane de lei, pentru refacerea unor străzi din municipiul Focșani și pentru reabilitarea sistemului de termoficare. Astfel de împrumuturi sunt aprobate de o comisie din cadrul Ministerului de Finanțe, care decide câți bani pot fi alocați autorității locale pentru fiecare an. În anul 2011, Primăria Focșani a primit 13 milioane lei, în anul 2012 alți 2 milioane lei, iar pentru acest an, municipalitatea a cerut diferența, până la 24,5 milioane lei. Momentan, Ministerul a repartizat Focșaniului suma de 2,5 milioane lei, urmând ca, în condițiile în care Primăria face dovada că a cheltuit acești bani, i se va aloca și restul sumei, care trebuie cheltuită până la sfârșitul anului. „Marți am primit o adresă de la Ministerul de Finanțe, pe care o așteptăm de 6 luni de zile, prin care ei ne dau acum 2,5 milioane lei și dacă cheltuim această sumă care ne-a fost repartizată, facem dovada că i-am cheltuit și atunci ne suplimentează. Noi trebuie să cheltuim toți banii din împrumut anul acesta. Pe parcursul execuției lucrărilor au mai apărut niște modificări, în plus sau în minus. Dacă luăm acum acești bani putem face plata lucrărilor executate până la această dată, apoi să trimitem la Minister dovada și să ne aprobe cât mai repede restul sumei, pe care să o cheltuim până la sfârșitul anului”, a explicat primarul Decebal Bacinschi. 
    Consilierii locali au aprobat cu unanimitate de voturi cele două proiecte incluse pe ordinea de zi de ieri, mai exact: modificarea anexei la HCL Focșani nr. 312/2009 privind aprobarea contractării unei finanțări rambursabile interne/externe în valoare de maxim 24.500.000 lei, în vederea realizării unor obiective de investiții de interes local și aprobarea modificării Bugetului creditelor interne și a Programului de investiții cuprinse în anexele la HCL nr. 96/04.04.2013 privind aprobarea Bugetului General al Municipiului Focșani pe anul 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?