Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Primarul din Fitioneşti: „Trebuie să regularizăm albia pârâului Zăbrăuţi”


   Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, spune că pagubele provocate de viitura din noaptea de 30 iunie spre 1 iulie ar fi fost mult mai mari dacă n-ar fi avut cu ce să intervină prompt și la timp. „Ne-am mobilizat și am intervenit imediat cu toate utilajele din dotarea primăriei, astfel încât am reușit să evităm producerea de pagube însemnate la cetățeni, și chiar și pierderi de vieți omenești. Vreau să mulțumesc președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan, pentru operativitatea cu care a acționat. Au venit astăzi (ieri- n.r.) și de la Consiliul Județean și de la SGA și echipă mixtă, au constatat pagubele și ne-au promis sprijin pentru remedierea lor”, a declarat edilul Fitioneștiului, estimând că în afară de podul distrus și drumul județean, pagubele provocate de viitură se ridică la 250 mii lei.
    Potrivit celor spuse de acesta, în comuna Fitionești au fost distruse: protecția malului pârâului Valea Babei, fapt ce pune în pericol drumul județean 205J din satul Fitionești, drumul comunal DC41 distrus pe o porțiune de trei kilometri, 110 kilometri de drumuri de comunicație și ulițe sătești de pe toată raza comunei Fitionești, drumul 205J rupt în punctul Floreanu plus podul, podețul peste pârâul Zăbrăuți ce leagă satul Fitionești de cătunul Dănești. „Pagubele sunt însemnate, încercăm să facem tot ce putem. Dar după ce vom remedia aceste distrugeri este foarte important să eliminăm cauza ce stă la baza producerii acestora, prin regularizarea albiei pârâului Zăbrăuți și a torenților. Am avut proiect, însă din cauza culorii politice pe care o am, nu mi s-au acordat fonduri de către fosta guvernare. Este păcat că politicul afectează, iată, viața oamenilor în felul acesta… Oricum, până la finele acestei săptămâni vreau să refacem drumurile, vom vedea ce vom face și de bani dar nu putem sta cu ele distruse, trebuie să norma-lizăm circulația în comună”, a precizat primarul Iordache Cazacu. 
    Tot ieri, primarul a reușit să aducă înapoi în sat, din tabăra de la Fitionești, organizată de Fundația „Apa vie”, copiii ce nu s-au întors acasă vineri. A fost vorba de 12 copii care au fost transportați cu un jeep peste albia pârâului care în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie a rupt podul. Copiii au spus că s-au simțit foarte bine în tabără și că nu s-au speriat deloc. „Am stat în tabără de luni până vineri la 5 după-masa când am venit înapoi acasă. A fost foarte frumos acolo, cântam, am învățat jocuri, am fost în excursii. N-a plouat așa de tare când am fost noi, și nu ne-am speriat. Am fost 23 de fete de aici din comună”, a declarat Georgiana Chiper, de 11 ani, din Fitionești. „Tabăra este făcută de niște cetățeni americani care au cumpărat de la un privat o suprafață de teren pe care au înființat tabăra. Au făcut acolo șase căsuțe stil camping, au apă curentă, generator electric, panouri fotovoltaice, au bucătărie, sală de mese, condiții excelente. Capacitatea este de 30 de copii, îi ia prin rotație pe copiii din Fitionești. Hrana este asigurată prin acest ONG al lor, „Apa vie” dar mai contribuim și noi”, a detaliat primarul Iordache Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?