Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Festivalul RITM, la cea de-a XIV-a ediţie


   Consiliul Local și Primăria Focșani organizează în perioada 4 – 5 iulie, sub egida Zilelor Municipiului, cea de-a XIV-a ediție a Festivalului – Concurs Național de dans pentru copii „RITM”. În acest an, au acceptat invitația de participare formații din București, Cluj, Alba Iulia, Cugir, Oradea, Călărași, Sighișoara, Ploiești și Botoșani. Vrancea este reprezentată la acest festival de formațiile „Ritm” și „Dănuț” din cadrul Centrului de Zi „Dănuț” din Broșteni și de ansamblurile folclorice din Vintileasca și Păulești.
   Printre obiectivele festivalului se numără revigorarea și amplificarea activității cultural-artistice în rândul copiilor, educația estetică, promovarea tinerelor talente în arta dansului, însușirea unor valori ale culturii naționale și universale, sensibilizarea adulților, respectiv părinți, șefi de instituții sau oameni de afaceri, în legătură cu activitatea copiilor care frecventează cursurile de dans.
   Vineri, la ora 9.30, formațiile participante vor organiza o paradă pe principalele artere ale municipiului, pornind din zona Colegiului Național „Unirea” până în zona Pieței Unirii. Spectacolul – concurs se va desfășura pe platoul din Piața Unirii, începând cu ora 11.00. În intervalul orar 15.30-16.30 vor avea loc spectacolul de gală și premierea. De asemenea, la ora 17.30, în Promenada Mall, va fi organizat un spectacol cu susținerea sponsorului Carrefour.
   Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului – Concurs Național de dans pentru copii „RITM” este organizată cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Focșani, în parteneriat cu Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea și Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuță” din Focșani.
   Cazarea, masa, premiile și materialele publicitare sunt asigurate de organizatorii festivalului. Profesoara Diana Tănase este coordonatoarea festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?