Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

GALERIE FOTO: Cele mai bune rezultate din ultimii ani la Evaluarea Naţională


   Absolvenții claselor a VIII-a au obținut rezultate neașteptat de bune la examenul de Evaluare Națională. Astfel, înainte de soluționarea contestațiilor, mediile mai mari sau egale cu 5 au crescut cu 12,10%. Note peste 5 la Limba română au obținut 83,32% dintre candidați, iar 74,28% la Matematică. Statistica oficială privind rezultatele obținute la examenul de Evaluare Națională, înainte de soluționarea contestațiilor, arată că din cei 2.906 absolvenți înscriși, s-au prezentat în vederea susținerii probelor 2.761 candidați. Nici un elev nu a fost eliminat.
  
   În ceea ce privește ierarhizarea mediilor, 
– 32 de candidați au obținut la examenul de anul acesta note între 1 și 1,99
– 77 dintre candidați au obținut între 2 și 2,99
– 189 absolvenți de gimnaziu au obținut medii între 3 și 3,99
– 304 candidați au medii între 4 – 4,99 
– 394 au medii între 5 – 5,99
– 408 elevi au obținut între 6 – 6,99
– 382 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut medii între 7 – 7,99
– 441 de candidați au medii între 8 – 8,99
– 512 elevi au obținut între 9 – 9,99
 – numai 22 de elevi au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională, ceea ce înseamnă că tezele lor au fost perfecte.
   
   „Notele mai mari la Evaluarea Națională de anul acesta se explică probabil și prin faptul că la nivelul unităților de învățământ din întreg județul au fost organizate simulări la care subiectele au fost realizate în conformitate cu programa de examen și cu modelele postate pe site-ul oficial al Ministerului Educației Naționale. Datorită acestor activități elevii au cunoscut din timp structura subiectelor și tipurile de itemi astfel încât au putut să abordeze corect și responsabil cerințele”, a explicat inspectorul școlar Silvia Chelariu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Åžcolar Vrancea.
    Oficialii din cadrul ISJ sunt mulțumiți de rezultatele obținute de elevi la acest examen. De buna desfășurare a acestui examen s-a ocupat președintele comisiei județene, inspectorul școlar general adjunct Luminița Balaban. Oficialul Ministerului Educației Naționale, prezent la Focșani, a felicitat echipa de coordonare județeană pentru modul de desfășurare a acestui examen.

Elevi exemplu cu lucrări exemplare

   22 dintre absolvenții de clasa a VIII-a au avut lucrări fără greșeală. Pe lista celor mai buni absolvenți de gimnaziu din Vrancea, promoția 2013, cu medii de 10 la examenul de Evaluare Națională se află următorii elevi:

– Cristina Ramona Mateescu – Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani
– Ema Roxana Mocanu – Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani
– Medeea Alexandra Stan – Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani
– Bianca Andreea State – Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani
– Iulia Stoica – Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani
– Vlad Teodor Åžtefănescu – Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani
– Elisabeta Paraschiv  – Åžcoala „Åžtefan cel Mare” Focșani

– Cristiana Alexandra Apostu – Colegiul Național „Unirea” Focșani
– Roxana Lavric – Colegiul Național „Unirea” Focșani
– Răzvan Gabriel Fudulică – Colegiul Național „Unirea” Focșani

– Alexandra Maria Diță – Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani
– Viorel Ionuț Duță – Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani
– Mihnea Andrei Nistoroiu – Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani

– Diana Anghel – Åžcoala „Anghel Saligny” Focșani
– Andreea Lupu – Åžcoala „Anghel Saligny” Focșani

– Adelina Cristiana Bălan – Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” Focșani
– Ciprian Å¢uțui – Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” Focșani

– Florina Nicoleta Marin- Åžcoala „Ion Basgan” Focșani
– Nicoleta Georgiana Potop – Åžcoala „Ion Basgan” Focșani

– Marina Raluca Baciu – Åžcoala Gimnazială nr.7 Focșani

– Anca Alexandra Moroș – Åžcoala „Alexandru Vlahuță” Focșani

– Dana Cristiana Dima – Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud

Elevii de nota 10 optează pentru Colegiul Național Unirea

    Chiar și elevii de 10 au avut emoții până în ultimul moment și s-au bucurat atunci când au aflat că se numără printre cei mai buni din județ. Marea majoritate din ei optează pentru a intra la Colegiul Național „Unirea”. De pildă, Diana Anghel de la Åžcoala Gimnazială „Anghel Saligny” din Focșani a avut emoții până în ultima clipă, când a răsuflat ușurată. „Am fost foarte emoționată. Mă bucur și sunt mândră de rezultatul obținut. Eu am învățat pentru că așa am vrut. Când am văzut rezultatul am sărit în brațele colegilor”, mărturisește încă emoționată Diana Anghel.
    Aceeași bucurie imensă a trăit-o la aflarea rezultatelor și Cristina Ramona Mateescu de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare”. Pe elevă o așteaptă o vacanță lipsită de griji pentru că a reușit să își demonstreze ei și părinților ei dar și profesorilor că poate fi cea mai bună. „M-am bucurat foarte tare. M-am așteptat, am fost bine pregătită de profesori. Eram sigură pe mine că o să mi se îndeplinească dorința după tot ceea ce am făcut până acum. Nu am stat să învăț toată ziua, am ieșit cu colegii, știam că nu este bine doar să învăț. Mulțumesc părinților, profesorilor pe care i-am avut și domnișoarei diriginte Lenuța Drăgușanu. Am participat la multe olimpiade dificile, iar la acest examen eram oarecum familiarizată. Îmi doresc să intru la Colegiul Național „Unirea” la profilul matematică-informatică”, a spus absolventa de 10, Cristina Ramona Mateescu.
    Emoții mari a avut până în ultimul moment și Vlad Åžtefănescu, de la Åžcoala „Åžtefan cel Mare” din Focșani. În dreptul numelui său scria media 10, la fel ca și media din anii de gimnaziu. Dar media 10 obținută acum a însemnat pentru el cea mai mare realizare. „A fost o senzație unică, m-am bucurat foarte tare și sper să fie bine pe viitor. A fost dificil, m-am zbătut, dar a meritat. Voi opta pentru Colegiul Unirea, clasa de mate-info”, a spus elevul Vlad Åžtefănescu.
    Printre cei mai buni absolvenți ai clasei a VIII-a se numără și Adelina Cristiana Bălan, de la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, care a primit această veste cu multă stăpânire de sine, dar și cu multă bucurie. Pentru ea a fost o dovadă în plus că efortul și dăruirea cu care s-a dedicat învățării nu au fost în zadar. „Din fericire am obținut media 10 după multă muncă, multe emoții și în primul rând ambiția pe care am reușit să o valorific. Mă așteptam să iau nota 10 la mate-matică pentru că m-am verificat, dar la română, am participat la concursuri și am observat că nu poți fi niciodată sigur de rezultat, este interpretabil. Mă simt foarte fericită, este o realizare pentru mine și simt că mă autodepășesc în fiecare zi. Întotdeauna m-au susținut părinții cărora le sunt recunoscătoare, bunicii mei, Dumnezeu să-i ierte, și profesorii cărora le mulțumesc. Am fost trei ani olimpică la Limba Română”, a spus Adelina Cristiana Bălan.
    Lângă elevi, au trăit aceleași emoții intense și părinții. Pentru elevii cu rezultate bune, părinții nu au putut decât să fie mândri. Pentru copiii lor sunt hotărâți să facă și mai mult și să îi susțină cu aceeași dragoste și pe viitor. „Este rodul muncii ei și rodul tuturor profesorilor de la școală. Eu am ajutat-o din spate, cu susținerea morală. A muncit enorm ca să ajungă în vârf. Sunt copii care muncesc mult, dar probabil că nu au avut șansa pe care a avut-o fetița mea. Îi pregătesc o vacanță la mare împreună cu noi, cu părinții”, a spus Delia Bălan, mama elevei de 10 de la Åžcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focșani.

Fetele, mai bune decât băieții

    Din statistica întocmită cu rezultatele de la examenul de Evaluare Națională, înainte de rezolvarea contestațiilor, rezultă că din cei 22 de elevi de nota 10 doar 5 au fost băieți. De asemenea, și cele mai multe medii între 9 – 9,99 au fost obținute tot de fete, 324 obținând astfel de medii comparativ cu 188 câte au fost obținute de băieți. Balanța în favoarea fetelor se menține până la mediile între 7 – 7,99 unde dintr-un total de 382 elevi, 197 au fost fete. Odată cu coborârea în clasament, chiar de la mediile situate între 6 – 6,99, pe primul loc la cele mai multe medii din această paletă se află băieții cu 222 astfel de medii dintr-un total de 408. Cel mai elocvent exemplu este în cazul mediilor cuprinse între 3 – 3,99 unde din cei 189 elevi care au obținut acest rezultat, 122 sunt băieți. Balanța în defavoarea băieților se menține inclusiv la mediile cuprinse între 1 – 1,99 unde supremația este deținută de cei 25 de băieți comparativ cu cele 7 fete care au obținut astfel de medii.
    Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute au putut depune contestații până sâmbătă seara la ora 22.00. Cele mai multe nemulțumiri au fost pentru rezultatele la Limba Română unde s-au depus 84 de contestații, alte 54 de contestații fiind depuse la matematică. Rezultatele finale vor fi comunicate elevilor în data de 3 iulie. În perioada 5-9 iulie va avea loc completarea opțiunilor în fișele de înscriere, de către elevi și părinții acestora, iar pe 16 iulie va avea loc repartizarea computerizată, în ordinea opțiunilor înscrise de fiecare candidat în fișa perso-nală, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere pentru fiecare liceu în parte.

    REZULTATELE LA EVALUAREA NAÅ¢IONALÄ‚ LE PUTEÅ¢I CITI ÎNTR-UN SUPLIMENT GRATUIT DISTRIBUIT ÎMPREUNÄ‚ CU MONITORUL DE VRANCEA ÅžI, DE ASEMENEA, LE PUTEÅ¢I ACCESA SI AICI

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?