Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Sânge pentru victimele accidentului din Muntenegru


       Vrâncenii sunt solidari cu victimele accidentului din Muntenegru. Directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Vrancea, medicul Mioara Hanță, ne-a precizat că este pregătit să trimită sânge la spitalele din Capitală, unde sunt îngrijite victimele accidentului. „În cazul în care vom fi solicitați să trimitem sânge la spitalele unde sunt internați răniții accidentului din Muntenegru, o vom face. Avem suficiente pungi de sânge. Azi chiar ne-au venit 34 de donatori”, spune medicul Mioara Hanță. 
 Reamintim că o vrânceancă a fost rănită în urma cumplitului accident rutier produs în Muntenegru, în urma căruia 18 oameni au murit. Este vorba despre avocata Tamara Elena Dan, din Panciu. Aceasta ar fi suferit mai multe leziuni, dar viața sa nu a fost pusă în pericol. Vrânceanca urma să fie adusă în țară, aseară, și internată într-un spital din Capitală. Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Ministerului Sănătății, victimele vor fi transportate la spitalele Bagdasar Arseni, Floreasca, Universitar și Elias. „Cetățenii români accidentați în Muntenegru au fost repartizați, după cum urmează: 4 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar- Arseni (3 internați pe secție, o persoană în secția ATI); 10 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca (7 internați pe secție, 3 în secția ATI); 11 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Universitar (9 internați pe secție, 2 internați în secția ATI); 5 persoane la Spitalul Clinic de Urgență Elias (4 persoane pe secție + la ATI, o persoană accidentată grav la alpinism)”, se arată în comunicatul de presă. 
 Duminică seara, un autocar, care se deplasa pe drumul național Kolasin – Podgorica, pe podul Grlo din Muntenegru, a căzut într-o râpă. În tragedie și-au  pierdut viața 18 români, iar alți 29 au fost răniți, motiv pentru care premierul Victor Ponta a anunțat că astăzi va fi zi de doliu național. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?