Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Poliţiştii rutieri ies cu aparatele radar în trafic


   Polițiștii rutieri vor asigura fluența traficului rutier astăzi, pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite. Oamenii legii sunt de părere că numărul mașinilor care vor tranzita Vrancea va fi mult mai mare decât de obicei, deoarece oamenii se vor întoarce spre case din minivacanța de Rusalii. Oamenii legii vor folosi, pentru prevenirea și combaterea vitezei excesive, toate aparatele radar. 
   Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare la condițiile de trafic, să păstreze o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din față și să nu uite de politețea rutieră! De asemenea, îi sfătuiesc pe șoferi să nu se urce la volan dacă au consumat alcool. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 grame per litru  alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.
   O altă recomandare este aceea de a respecta regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România. Dat fiind faptul că este și foarte cald, șoferii sunt sfătuiți să nu plece la drum în intervalul orar 10.00 -18.00, mai ales cei cu probleme de sănătate. Atunci când, în calitate de pasageri, în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceștia să fie protejați de razele directe ale soarelui.
   În cazul în care autovehiculul a fost staționat la soare, înainte de plecarea la drum, porniți instalația de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii în siguranță a unui autovehicul. În cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în ve-derea repausului și hidratării conducătorului de autovehicul, iar pe cât posibil staționarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?