Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Muniţia găsită pe raza judeţului, distrusă la Năneşti


   Muniția găsită în ultima perioadă pe raza județului a fost distrusă ieri, în poligonul de la Nănești. Cele 29 proiectile explozive și perforante și 35 mine antipersonal distruse ieri, provin din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, misiunile de asanare fiind o activitate frecventă pentru pirotehniștii vrânceni. Cele mai multe dintre acestea au fost descoperite de cetățeni pe teritoriul județului nostru, în timpul desfășurării lucrărilor agricole în propriile gospodării, pe câmp ori în pădure. Majoritatea munițiilor erau încă active, în ciuda zecilor de ani cât au stat îngropate în pământ, putând exploda în cazul manevrării necorespunzătoare.
   Pompierii reamintesc cetățenilor care se confruntă cu astfel de situații că elementele de muniție rămase neexplodate nu trebuie atinse, ridicate ori transportate în alte locuri. De asemenea, este interzisă comercializarea lor prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase, topirea elementelor metalice ale munițiilor, tăierea acestora cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură ori folosirea munițiilor pentru improvizarea diverselor unelte. 
   Orice situație de acest gen trebuie anunțată la numărul de apel unic pentru situații de urgență 112. Neutralizarea și distrugerea munițiilor se execută numai de către pirotehniști, care au pregătirea și dotarea necesară pentru această misiune periculoasă.
   De asemenea, în după-amiaza zilei de joi, pirotehniștii au efectuat o misiune de asanare în satul Viișoara, din comuna Vidra, unde s-a identificat un proiectil exploziv, de calibru 76 milimetri, găsit în timpul lucrărilor agricole în curtea gospodăriei de un bărbat din localitate. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?