Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

GALERIE FOTO: Hoţi de animale şi carburant, arestaţi


   O bandă de hoți, formată din 7 persoane, printre care și două femei, a fost destructurată, miercuri, de polițiștii focșăneni. Cei șapte furau tot ce le ieșea în cale. Este vorba despre carburant din tirurile oprite în parcările de pe drumul european, bunuri pe care le găseau în mașini, dar și animale. După audieri, trei dintre ei au fost reținuți, iar ieri au fost prezentați instanței de judecată cu pro¬ punere de arestare preventivă și au primit mandate pentru 29 de zile. În arest au ajuns Åžtefan Busuioc, fiul său Ionuț Busuioc și Nicolae Ciocan. 
O bandă de hoți de animale și carburant a fost destructurată miercuri, de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Focșani. Miercuri, oamenii legii au efectuat șase percheziții domiciliare la Urechești, Golești și Gologanu și alte trei în municipiul Focșani. Verificările au fost făcute la locuințele unor persoane suspectate de comiterea unor infracțiuni de furt de carburant din rezervoarele autotrenurilor parcate pe drumul european, precum și furturi din autoturisme, iar de pe raza altor județe furau animale. La percheziții, oamenii legii au găsit cinci vaci, care ar fi fost furate în urmă cu câteva zile din județul Hunedoara și transportate apoi pe raza județului Vrancea, dar și instrumente și dispozitive pe care le foloseau la comiterea infracțiunilor, precum și o sumă de bani obținută în urma vânzării de bunuri furate. 
 Miercuri după-amiază, cele șapte persoane au fost aduse la audieri. Este vorba despre Ionuț și Åžtefan Busuioc, tată și fiu, Daniel Vrancea, Nicolae Ciocan, Cătălin Pața, Loredana Done și Loredana Boubătrân. Măsura reținerii s-a luat doar împotriva a trei dintre ei, respectiv pentru membrii familiei Busuioc și Ciocan. „La data de 19.06.2013, lucrători din cadrul Poliției municipiului Focșani-Biroul Investigații Criminale, împreună cu cei din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Golești și Cotești, au identificat autorii mai multor infracțiuni de furt de  combustibil din rezervoarele unor autotrenuri aflate în tranzit pe raza municipiului Focșani. De asemenea, în urma activităților efectuate a fost documentat furtul a 5 bovine, faptă comisă pe raza județului Hunedoara, animalele găsite în urma perchezițiilor fiind predate persoanelor păgubite. Au fost ridicate în vederea cercetărilor suma de 3.600 lei, 60 litri motorină, precum și bunuri folosite la săvârșirea mai multor infracțiuni. Față de B. Ionuț, B. Åžtefan și C. Nicolae s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.  
   Ieri, cei trei bărbați reținuți au fost prezentați instanței de judecată și au primit mandate de arestare preventivă. 
Vaci găsite în cireadă la Golești
 Vacile furate din Hunedoara au fost găsite într-o cireadă de la Golești. Acestea au fost recunoscute de proprietari, cărora le-au și fost înapoiate. La acțiunea de miercuri au participat 61 de polițiști. Cei mai mulți dintre ei, respectiv 51, au fost din Vrancea, de la Investigații Criminale, Ordine Publică din mediul rural și urban, criminaliști, dar și de la Serviciul de Acțiuni Speciale. Polițiștii vrânceni au fost sprijiniți de șase colegi de la Buzău, în condițiile în care una dintre femei este din acest județ, dar și de cei din Hunedoara, care au venit în Vrancea special pentru acest caz. Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Audiați fiind, suspecții nu și-au recunoscut faptele. 
 În 2010, Ionuț Busuioc a fost judecat în stare de arest pentru furt. El a fost acuzat de furturi de anvelope auto și animale. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în noaptea de 21 spre 22 martie 2010, Ionuț Busuioc ar fi sustras 85 de cauciucuri, 27 bidoane cu ulei de motor, truse complete de scule, două radiocasetofoane, bunurile având o valoare totală de 23.500 de lei, faptele fiind comise împreună cu o altă persoană. Busuioc a mai fost acuzat și de comiterea altor infracțiuni. Astfel, în data de 11 februarie 2010, la ora 12.20, în timp ce se afla pe strada Ana Ipătescu din Focșani, a lovit un bărbat cu pumnul în față. Tot el a mai fost acuzat și că în noaptea de 29 spre 30 martie 2010, împreună cu o altă persoană, ar fi furat 12 oi de la două persoane din Nistorești și Vrâncioaia. 
 De asemenea, în anul 2006, doi tineri, unul dintre ei fiind Ionuț Busuioc, care transportau ilegal bovine, au fost urmăriți ca-n filme de polițiștii vrânceni și buzoieni.  În timpul deplasării, din cauza vitezei de rulare, din mașina condusă de Ionuț Busuioc a căzut o bovină, care era furată. 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?