Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Zisu şi Surlă, la stagiu de perfecţionare


   Federația Română de Judo în colaborare cu Ministerul Educației și Centrul Național de Formare și Perfecționare al Antrenorilor organizează în week-end în Poiana Brașov la Hotel Caraiman un stagiu de perfecționare a antrenorilor și profesorilor cu specializarea „judo”. Stagiul se va încheia cu un test de evaluare, urmat de ceremonia de înmânare a diplomelor, dar și a certificatelor de perfecționare profesională eliberate de către Centrul Național de Formare și Perfecționare al Antrenorilor pentru fiecare persoană participantă. 
   Județul nostru va fi reprezentat la Poiana Brașov de antrenorii Dumitru Zisu și Iulian Surlă, cei care vor face parte din comisia de examinare pentru obținerea centurii negre și de dan. 
Luna viitoare, merg în Japonia
   Dumitru Zisu și Iulian Surlă vor reprezenta judo-ul vrâncean în Japonia. Timp de două săptămâni, cei doi vor participa la mijlocul lunii iulie în Japonia la două stagii de pregătire, unul de kata și al doilea de randori (luptă). Anul trecut, cei doi au urcat pe podium la Cupa Mondială de kata, întrecere care a avut loc la Pordenone (Italia) și la care au participat sportivi din 32 de țări. Cei doi au obținut medalia de argint în proba pe echipe la stilul kata. 
   Proba de kata din judo este o demonstrație de acțiuni de luptă prestabilite, unele datând din secolele XVI și XVII și transmise de maeștrii japonezi de ju jitsu și mai apoi de cei de judo discipolilor, pentru a conserva diferitele principii din ju jitsu și judo, cum ar fi principiile atacului și ale apărării, principiile supleții sau principiile autoapărării împotriva diferitelor tipuri de atac.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?