Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

GALERIE FOTO: Înaltpreasfinţitul Ciprian a sfinţit piatra de temelie a bisericii Spitalului Dumbrăveni


   Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Ciprian, a fost prezent, ieri, la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni, unde a sfințit piatra de temelie a bisericii construite în curtea unității sanitare. La slujbă au fost prezenți preoții din Dumbrăveni, Dragosloveni, Cândești, dar și protopopul Oscar Frunză, de la Protoieria 2 Focșani. De asemenea, la eveniment au fost prezenți managerul spitalului, Costel Negoescu, cadre medicale și pacienți. „Am pecetluit prin slujba și binecuvântarea de astăzi, ceea ce dumneavoastră ați început de mai devreme, adică punerea pietrei de temelie. Acest lucru se face și la construirea unei case, care devine casă pentru credincioși, iar prin slujba de sfințire casa Lui Dumnezeu. Acest edificiu, care este construit într-o arhitectură bisericească, va deveni prin slujba de sfințire o poartă a cerului, un loc sfințit, un loc în care Dumnezeu își revarsă binecuvântarea asupra tuturor celor care se adună la rugăciune, mai ales la Sfânta Liturghie. Ceea ce noi am făcut în această seară este binecuvântarea crucii, apoi s-a binecuvântat placa de marmură și am stropit în cele patru laturi ale bisericii cu agheasmă, tocmai ca Dumnezeu să binecuvînteze, să sfințească și să apere de tot răul pe cei care au lucrat și vor lucra în conti-nuare la desăvârșirea lăcașului sfânt și mai ales pe cei care se adună aici să se roage”, le-a spus celor prezenți Înaltpreasfințitul Ciprian. 
   Pentru reprezentanții Spitalului Dumbrăveni, prezența acestuia la sfințirea pietrei de temelie a lăcașului de cult a fost o adevărată onoare. „Înaltpreasfințitul Ciprian a venit ca să sfințească piatra de temelie a bisericii. Este o adevărată onoare pentru noi, că a venit aici, mai ales că biserica a fost realizată în exclusivitate de muncitori ai spitalului și din banii dați de angajații spitalului”, ne-a spus managerul Costel Negoescu.  
   Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va reveni la Dumbrăveni luni, de Sfânta Treime, când va avea loc sfințirea bi-sericii, care poartă hramul acestei sărbători.

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?