Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Locuitorii au sărbătorit zece ani de la reînfiinţarea comunei Ploscuţeni


   Locuitorii din Ploscuțeni au sărbătorit, ieri, zece ani de la reînființarea comunei, autoritățile organizând o serie de manifestări ce au constat într-o slujbă religioasă, o ședință festivă și o prezentare a investițiilor realizate în acești ani.
   Manifestările au debutat cu o slujbă religioasă ținută în Biserica Romano-Catolică cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” din Ploscuțeni. După oficierea slujbei, primarul Åžtefan Solomon le-a prezentat locuitorilor un scurt istoric al localității și drumul sinuos parcurs de-a lungul timpului de Ploscuțeni până a ajuns comună de sine stătătoare cum este cunoscută azi. „Azi sărbătorim un deceniu de la reînființarea comunei Ploscuțeni, dar se știe că istoria a trecut cu tăvălugul ei necruțător peste răscrucile lumii, peste România, implicit și peste teritoriul unde sălășluim pentru vecie. Pentru că, de-a lungul timpului am fost trecuți de la o regiune la alta am fost comună sau am fost desființați ca unitate administrativ teritorială, însă totdeauna eram lăsați pe ultimul loc. Centrele de comună care ne anexau, cum este Homocea, până în 2003, beneficiau doar de munca noastră, de sudoarea noastră, de impozitele noastre, fără să se repartizeze echitabil fonduri pentru nevoile noastre de dezvoltare. Așa se face că în anii 2000-2002 ideea despărțirii de comuna Homocea prindea tot mai mult contur, fierbea în inimile noastre. Doream din tot sufletul ca satul Ploscuțeni să redevină comună. Cum eram viceprimarul comunei Homocea, am organizat un grup de inițiativă, am propus și am organizat un referendum local în acest sens. Prin Legea 206 din 16 mai 2003 s-a reînființat comuna Ploscuțeni în componența căreia au intrat satul Argea și Mânăstirea Sihastru. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul și ajutorul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan”, a afirmat primarul Åžtefan Solomon. 
   Acesta a prezentat principalele realizări bifate de la reînființare, menționând că acestea nu puteau fi duse la bun sfârșit fără sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Sunt 10 ani în care comuna Ploscuțeni a mers pe drumul ei rezolvând toate problemele, toate așteptările așa cum se cuvine unei întregi comunități harnice, pricepute, sufletiste, credincioase și aptă de a traversa chiar în plină criză drumul fără întoarcere al modernizării și dezvoltării. Åžtiți cu toții câte lucruri remarcabile am realizat împreună în acești ani și bănuiți cred câte lucruri, câte încercări, câte reușite vom enumera peste ani și ani. Rămâne să analizați ceea ce am făcut, dar și să propuneți cu inima și sufletul noi încercări pe care să le realizăm, să le consolidăm cu mintea, prin munca și prin dăruirea noastră totală. Åži vreau să mai spun că aceste realizări nu erau posibile fără sprijinul președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan”, a încheiat primarul Åžtefan Solomon. Manifestările au continuat cu o ședință festivă a Consiliului Local Ploscuțeni și cu un program artistic la care au participat locuitorii comunei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?