Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

Reguli noi pentru obţinerea permisului de conducere


   Candidații la obținerea permisului de conducere susțin proba teoretică în aceeași zi în care se înscriu la examen, se arată într-un ordin publicat recent în Monitorul Oficial. În caz contrar, înregistrarea își pierde valabilitatea. Modificările sunt cuprinse în Ordinul ministrului Afacerilor Interne numărul 82 din 07.06.2013, publicat în Monitorul Oficial din 11 iunie 2013. Acestea au intrat în vigoare încă de ieri. 
   Potrivit șefului Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Vrancea, comisarul șef Marian Pătrașcu, „candidații susțin proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere în aceeași zi în care sunt înregistrați în aplicația informatică de examinare, respectiv în momentul în care se prezintă la noi la ghișeu. Candidații declarați admis la proba teoretică se programează pentru susținerea probei practice în limita locurilor disponibile și în ordinea solicitării”.
    O altă noutate este aceea că la finalul probei, candidatul va primi o anexă a testului de examinare și astfel va ști exact ce a făcut și unde a greșit. „Anexa la testul de examen se listează în două exemplare. Ambele se completează de către examinator și se semnează de către persoanele prevăzute în formular. Unul dintre formulare rămâne la Serviciu, iar celălalt îi este înmânat candidatului. Anexa este actul administrativ care se eliberează cu ocazia examinării”, a adăugat comisarul șef Pătrașcu.
    În plus, în timpul probei practice manevra specială executată incorect poate fi repetată o singură dată, lucru care până acum nu se întâmpla. Totodată, proba practică va dura mult mai mult decât până acum. Practic, pentru a obține permisul de conducere candidatul trebuie să-l convingă pe examinator că este un bun șofer. „Timpul alocat probei practice trebuie să fie de minim 25 de minute pentru categoriile A1, A2, A, B1, B și BE și de minim 45 de minute pentru celelalte categorii. Totodată, distanța parcursă trebuie să fie suficientă pentru ca examinatorul să poată aprecia aptitudinile și comportamentul candidaților. Timpul de conducere nu include primirea candidatului, pregătirea autovehiculului, verificarea tehnică a acestuia, manevrele speciale și anunțarea rezultatelor”, a adăugat comisarul șef Pătrașcu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?