Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Dosarul medicului Beţişor, judecat cu uşile închise


   Dosarul în care medicul Vadim Bețișor este acuzat de luare de mită s-a judecat ieri, la Tribunalul Vrancea, cu ușile închise pentru public. După strigarea cauzei de către grefier, apărătorul inculpatului a cerut ca ședința de judecată să nu fie publică, având în vedere statutul social al medicului. Instanța de judecată a admis cererea și cei prezenți în sală au fost rugați să părăsească încăperea.
   Reprezentanții Biroului de Presă ne-au comunicat însă că dosarul a fost amânat pentru data de 4 septembrie pentru administrarea de probatorii, ceea ce înseamnă că medicul nu a ales calea simplificată a procesului, respectiv să recunoască fapta așa cum a fost reținută în rechizitoriu pentru a beneficia de reducerea pedepsei. Cel mai probabil la termenul următor, vor fi audiați martori. După terminarea procesului, medicul a ieșit din sala de judecată însoțit de soție și apărătorul său.
   Reamintim că medicul de 33 de ani este acuzat că a luat mită pe 18 mai. Procurorii spun că doctorul Vadim Bețișor, care la data respectivă era de gardă la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Vrancea, ar fi pretins și primit de la un tânăr, căruia îi murise mama, suma de 500 de lei, în două tranșe. Medicul a fost chemat să constate decesul femeii din comuna Å¢ifești. Rudele l-ar fi rugat pe acesta să elibereze certificatul medical constatator al decesului mai repede. Procurorii spun că deși intra în îndatoririle sale de serviciu, medicul ar fi pretins bani de la familia defunctei.
   Prima întâlnire pentru primirea banilor a avut loc pe 18 mai, în jurul orei 18.00, când 200 de lei i-au fost dați doctorului, dar acesta s-ar fi arătat nemulțumit și ar fi dat de înțeles că ar mai trebui ceva. După ce a plecat de la sediul SAJ, fiul femeii decedate a mers direct la poliție și a povestit ceea ce i s-a întâmplat. În seara aceleiași zile a fost organizat flagrantul. Denunțătorul a mers din nou la sediul SAJ, cu încă 300 de lei pentru medic. Bețișor a fost reținut, iar a doua zi a primit mandat de arestare preventivă pentru 15 zile. Împotriva acestei decizii, medicul a formulat recurs, iar la Curtea de Apel Galați a fost pus în libertate. Pe parcursul cercetărilor, Bețișor a recunoscut parțial fapta, susținând că a primit banii, dar nu și că i-ar fi pretins.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?