Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Dezbateri despre democraţie şi voluntariat


   Un grup de 20 de elevi de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani a aflat lucruri interesante despre voluntariat și democrație, în cadrul proiectului „Educație pentru democrație”, susținut de Asociația „Pro Democrația”. Discuțiile au fost libere între elevi și cadrele didactice implicate. Dezbaterea de ieri s-a intitulat „Voluntariatul, criteriu de admitere în învățământul superior?”.
   Cei 20 de elevi, participanți la eveniment, au descoperit printr-o metodă interactivă beneficiile, dar și dezavantajele pe care le presupune voluntariatul. Proiectul „Educație pentru democrație” este coordonat de profesoara Gabriela Obodariu, președinte al Asociației „Pro Democrația” Club Focșani, iar printre moderatorii evenimentului s-a numărat și Cristian Gîrneață, președintele Consiliului Județean al Elevilor Vrancea, alături de directorul Colegiului Național „Al. I. Cuza”, Marius Poll. Au mai luat cuvântul Oana Ghibirdic, Sergiu Mocanu și Ana-Maria Chirițoiu.
   De altfel, în cadrul Colegiului Național „Al. I. Cuza”, profesoara Gabriela Obodariu desfășoară cu elevii un opțional intitulat „Educație pentru Democrație”, unde elevii sunt ajutați să înțeleagă cum funcționează un stat democratic, dar și ce implicații poate avea democrația asupra vieții de zi cu zi a oamenilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?