Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

GALERIE FOTO: Şcoala „Nicolae Iorga“ şi-a serbat patronul spiritual


   Åžcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Focșani și-a serbat patronul spiritual, la finele săptămânii trecute. Potrivit dascălilor, din anul 2000, unitatea de învățământ poartă numele marele istoric și om politic Nicolae Iorga, de la a cărui naștere s-au împlinit pe 6 iunie 142 de ani. Activitatea extrașcolară „O viață de OM- Nicolae Iorga” a fost realizată în cadrul proiectului educațional de parteneriat „Åžcoala-cetatea cunoașterii”. 
   De asemenea, Centrul de Documentare și Informare al școlii a găzduit atât un concurs tematic, intitulat „Medalion cultural-Nicolae Iorga”, organizat de profesoara Liliana Nițu cu elevii clasei a VI-a B, cât și o lecție de istorie, intitulată „O viață de OM-Nicolae Iorga”, pregătită de profesoara Mihaela Pricop și de directoarea școlii, Ioana Sîrbu, cu elevii clasei a VII-a B. 
   Elevii îndrumați de profesoara Luminița Baboi i-au dedicat patronului spiritual al școlii o expoziție de compoziții plastice quilling, precum și un program artistic, organizat de învățătoarea Cerasela Sbârciog, pentru ciclul primar, și profesoara Nicoleta Dănilă, pentru ciclul gimnazial. Pentru două ore, holul principal al școlii a devenit neîncăpător, pentru că de la clasa I și până la clasa a VII-a, copiii coordonați de cadrele didactice și susținuți de familie, au prezentat invitaților dansuri moderne și sportive, scenete școlare, poezii și cântece în limba română, engleză și franceză. „Ne-am fi dorit o sală de festivități pentru ca toți elevii și părinții lor să se poată bucura de momentele artistice prezentate cu atâta bucurie și plăcere de mici actori, dansatori și interpreți vocali. Dar poate cine știe, pe viitor vom găsi o soluție mai inspirată în acest sens. Vizionarea de către elevi și cadrele didactice a filmului istoric «Drumeț în calea lupilor» a încheiat șirul acțiunilor dedicate patronului școlii. Reușita deplină a acestei activități extrașcolare a confirmat încă o dată că în școala noastră întregul proces educativ are un caracter multidimensional în spirit cultural-artistic, tehnico-științific și moral-religios, iar imaginile vorbesc de la sine”, a spus coordonatorul de proiect, profesoara Marlena Boldeanu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?